Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový koláč s třešněma

Buchta ze šlehaného jemného těsta se sladkými třešněmi a kakaem. Ideální k letní snídani, nebo svačině. Výborná k odpolednímu posezení u kávy.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 315 kJ /
3 183 kcal
Bílkoviny67,36 g
Tuky42,12 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 329 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy626,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme šlehačku, mouku s prosátým práškem do pečiva a olej. Krok 2: Umícháme těsto, větší část nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a druhou část obarvíme lžící kakaa, kterou pak lžící přidáváme do světlého těsta a rovnoměrně rozetřeme. Krok 3: Třešně rozpůlíme na půlky, zbavíme pecek a poklademe na těsto. Krok 4: Pečeme na 180 °C. Zda je koláč hotový zkusíme špejlí. Pokud se těsto nelepí, můžeme vyjmout z trouby.

Zveřejněno 6. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0Vz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j0Vz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak jsem ji také zkusila :) je výborná :yes: hned jsem přidala foto :)

Dá se to upéct jako bábovka a dokonce i bez třešní :-) Já ho pekla poprvé s ovocem, jinak ho polívám čokoládou.

tak sem ,dneska upekla koláč dle vašeho receptu a byl báječnýýý.už je skoro snědenýýý:-)je to mnamka doporučujuu:-)

:-KDávám bodík

karkulka5 -- klidně to zkus na tu bábovku,já si receptík ukládám a brzy vyzkouším...jen už ty třešně nemám,ale těsto se šikne...:yes::yes:+4:yes::yes:

vypadá dobře, dalo by se to udělat i jako bábovka?

Tématické fráze:
šlehačkový koláč, koláč s třešněmi, koláč s třešněma, recepty s třešněma, moučníky s třešněma, koláče s třešněma, šlehačkové těsto na koláče, recept s třešněma, dort s třešněma, kolač ze šlehačky, treseny dort, buchta s třešněma, co s tresnema, koláč se třešněma, šlehačkový koláč recept, koláče ze šlehačkového těsta, kolač se slehackou, recepty z na moucniky s tresnema, buchta s tresnema do srnciho hrbetu, šlehačkoévý koláč

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, šlehačka, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, třešně, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu