Broskvový zákusek
Kakaový korpus, krémová tvarohová náplň, šťavnaté broskve a sametová likérová vrstva tvoří dokonalou kombinaci chutí, která potěší nejen milovníky ovocných dezertů. Je ideální pro slavnostní chvíle i jako sladká tečka běžného dne.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 904 kJ / 3 562 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,74 g |
| Tuky | 141,33 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 1,26 g |
| Sodík | 762 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 382,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, bílky ušleháme na pevný sníh. Obě hmoty spojíme, vmícháme mouku a kakao.
Krok 2: Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy.
Krok 3: Pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut. Poté necháme ve formě zchladnout.
Krok 4: Tvaroh smícháme s cukrem a vyšlehanou šlehačkou.
Krok 5: Želatinu namočíme do 80 ml studené vody, necháme nabobtnat, pak zahřejeme téměř k varu. Horkou želatinu vlijeme do připravené tvarohové hmoty a vyšleháme.
Krok 6: Broskve nakrájíme na plátky, rozložíme je po obvodu formy na korpus a nalijeme polovinu tvarohové náplně.
Krok 7: Rozložíme zbytek broskví a rozetřeme zbylou náplň.
Krok 8: Dáme do lednice ztuhnout.
Krok 9: Vaječný likér zahřejeme, necháme v něm rozpustit želatinu.
Krok 10: Vmícháme zakysanou smetanu s cukrem.
Krok 11: Likérovou náplň rozetřeme na povrch ztuhlé tvarohové náplně a dáme znovu do lednice.
Krok 12: Nakonec zákusek dozdobíme zbylými broskvemi, čokoládovými hoblinkami a lístky.
Zveřejněno 11. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BEAW
Moje poznámka
Broskvový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BEAW
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 4 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 6 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneky
Kajkajak před 15 minutami
Mléčná polévka
Kajkajak před 22 minutami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 1 hodinou
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 1 hodinou
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 2 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 2 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 2 hodinami
Třená buchta
Martina Veveruska před 2 hodinami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 3 hodinami
Tématické fráze:
broskvovy zakusek,
zakusek s broskvemi,
zákusek s broskví,
broskvové lahůdky,
zakusky s broskvemi,
zákusek z broskví,
broskvový likér recept,
broskvové zákusky,
zákusky recepty,
zákusky s broskví,
zákusek z čerstvých broskví,
broskovy zakusek,
broskvový likér,
zákusek recept,
recept na zákusek s broskvemi,
zákusek,
tvarohový zákusek s broskvemi,
recept na zákusek,
likér z broskví,
zákusek broskvový
Suroviny:
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
vejce,
cukr vanilkový,
tvaroh měkký,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
želatina,
kompot broskvový,
mléko,
likér vaječný,
smetana zakysaná,
želatina,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá,
broskve,
čokoláda,
máta
Komentáře (11)