Broskvový zákusek
Kakaový korpus, krémová tvarohová náplň, šťavnaté broskve a sametová likérová vrstva tvoří dokonalou kombinaci chutí, která potěší nejen milovníky ovocných dezertů. Je ideální pro slavnostní chvíle i jako sladká tečka běžného dne.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 904 kJ / 3 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,74 g |
Tuky | 141,33 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 762 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 382,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, bílky ušleháme na pevný sníh. Obě hmoty spojíme, vmícháme mouku a kakao.
Krok 2: Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy.
Krok 3: Pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut. Poté necháme ve formě zchladnout.
Krok 4: Tvaroh smícháme s cukrem a vyšlehanou šlehačkou.
Krok 5: Želatinu namočíme do 80 ml studené vody, necháme nabobtnat, pak zahřejeme téměř k varu. Horkou želatinu vlijeme do připravené tvarohové hmoty a vyšleháme.
Krok 6: Broskve nakrájíme na plátky, rozložíme je po obvodu formy na korpus a nalijeme polovinu tvarohové náplně.
Krok 7: Rozložíme zbytek broskví a rozetřeme zbylou náplň.
Krok 8: Dáme do lednice ztuhnout.
Krok 9: Vaječný likér zahřejeme, necháme v něm rozpustit želatinu.
Krok 10: Vmícháme zakysanou smetanu s cukrem.
Krok 11: Likérovou náplň rozetřeme na povrch ztuhlé tvarohové náplně a dáme znovu do lednice.
Krok 12: Nakonec zákusek dozdobíme zbylými broskvemi, čokoládovými hoblinkami a lístky.
Zveřejněno 12. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BEAW
Moje poznámka
Broskvový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BEAW
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 13 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 13 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 13 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 10 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 11 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 11 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 12 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 13 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 15 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 15 hodinami
Tématické fráze:
broskvovy zakusek,
zakusek s broskvemi,
zákusek s broskví,
broskvové lahůdky,
zakusky s broskvemi,
zákusek z broskví,
broskvový likér recept,
broskvové zákusky,
zákusky recepty,
zákusky s broskví,
zákusek z čerstvých broskví,
broskovy zakusek,
broskvový likér,
zákusek recept,
recept na zákusek s broskvemi,
zákusek,
tvarohový zákusek s broskvemi,
recept na zákusek,
likér z broskví,
zákusek broskvový
Suroviny:
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
vejce,
cukr vanilkový,
tvaroh měkký,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
želatina,
kompot broskvový,
mléko,
likér vaječný,
smetana zakysaná,
želatina,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá,
broskve,
čokoláda,
máta
Komentáře (11)