Postup přípravy
Krok 1: Vezmeme pstruha, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odšupinujeme a posolíme z obou stran i zevnitř. Pokmínujeme celým kmínem a pokapeme citronem. Necháme odležet asi půl hodinky.
Krok 2: Poté obalíme v hladké mouce, trošku oklepeme mouku a vkládáme do rozpáleného tuku (Do tuku proti přepálení vkládám kousek syrové mrkve). Smažíme ze všech stran a nezapomeneme nakonec propéct hřbet. Odložíme na ubrousek, aby se vsáknul tuk a podáváme s bramborami v úpravě jak máme rádi.
Zveřejněno 2. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Jgy
Moje poznámka
Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Jgy
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Salát z pečených paprik
Přidáno před 3 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 20 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno 21. 7. 2025 12:04:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pomazánka z cukety
ZboSy před 33 minutami
Kuřecí v rajčatové omáčce
koczkodanka před 44 minutami
Cuketová polévka s koprem, sýrem a smaženými vejci
zenikar před 1 hodinou
Špenátová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Papucel před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Lemur91 před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Lidusenkaf před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
kris_tynaa před 1 hodinou
Buchta s meruňkami
Dogys před 1 hodinou
Tématické fráze:
jak usmažit pstruha,
jak smažit pstruha,
jak dlouho smažit pstruha,
pstruh ve fritáku,
jak na pstruhy,
obalovany pstruh,
recept na smaženého pstruha,
smažený pstrh,
jak na pstruha,
smažený psruh,
smaženy pstruch,
jak dlouho smažit pstruha?,
pstruh obalovany,
vánoční smažený pstruh,
jak dlouho smzit pstruha,
smayeny pstruh,
pstruh na pánvy,
smazenypstruh,
pstruh po polsku,
jak smažit pstruhy
Suroviny:
pstruh,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
citron,
olej
Komentáře (12)
"odšupinujeme"?
Taťka byl asi fajnovka
No, proti gustu...
Jani děkuji je to naše oblíbená rybka.
jumanji,mám pocit že pstruh ani příliš není cítit rybinou,ale někdy vyzkouším.