Bramborový salát, jak se dělá u nás a smažená treska

medanek Kuchařka: medanek

Ryby 10 názorů

Suroviny

Salát:
1.5 kg brambor
1 velká cibule
½ menšího celeru
2 mrkve
hrst hrášku
½ sklenice nakládaných okurek
1 menší sklenici majonéza Hellmanns
5 vajec
sůl
ocet
cukr
Ryba:
porce tresky či jiné ryby
vejce
mouka polohrubá
strouhanka
sůl
pepř bílý
olej
citron
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme a dáme vařit, cibuli a okurky nakrájíme na drobno, celer a mrkev očistíme, mrkev podél rozkrojíme, celer nakrájíme na plátky a vejce uvaříme na tvrdo.

  2. Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě do měkka a nakrájíme na drobné kostičky.

  3. Cibuli dáme vařit do cca 2 dl vody, přidáme sůl, cukr, ocet (množství záleží na chuti, zda chceme kyselejší, či sladší zálivku, já během vaření ochutnávám a i několikrát přidávám to či ono, až je chuť zálivky, jak já chci).
    Vaříme, až se voda zredukuje na polovinu a hustotou připomíná sirup. Necháme částečně vychladnout.

  4. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, přelijeme cibulovou zálivkou, přidáme pokrájené okurky, mrkev, celer, hrášek, majonézu, vše promícháme. Nakonec opatrně přidáme pokrájené vejce.

  5. Tresku opláchneme, ubrouskem osušíme, osolíme, lehce opepříme, obalíme v trojobale (mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme.

  6. Servírujeme zdobené okurkou nebo něčím zeleným a rybu kouskem citronu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 337 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový salát, jak se dělá u nás a smažená treska

  • casino casino

    takseptam: " do křupava osmaženou"
    Co je to? Do hněda?? Tedy až chrastí???:-K

    U nás, vedle majonézové klasiky, se dělává i tento jednoduchý salát: https://www.labuznik.cz/recept/bramborovy-salat-4-...

    Odpovědět

  • takseptam takseptam

    My máme cibuli rádi v salátu do křupava osmaženou na troše oleje. Nenutím, jen píšu co "jede" u nás ;-)

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    magdalenka: I tak se dá odstranit štiplavost v salátě. :yes:
    Je zvláštní, že v zeleninovém salátě, ať rajčatovém či jiném syrová cibule mně vůbec nevadí a v bramborovém ano:-);-)

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    casino: :-8 Máš pravdu, haha, nebudeš tomu asi věřit, ale když jsem to psala, napadlo mne to samé:-D:-D
    Ale je to myšleno trochu jinak, že neucítíš tu štiplavost cibule:-*:-*;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Myslím, že cibuľa varená v zálievke svoju funkciu splní. Človek v jedle ale neucíti tú chrumkavú cibuľu.
    Ja pri výrobe šalátu nakrájanú cibuľu nasolím a nechám stáť aj pol hodiny v uzavretej nádobe, zmäkne a nie je taká "čpavá". V šaláte mi chutí. Ale aj zálievka od medanka príde určite na radu, šalát bude trochu iný.

    Odpovědět

  • casino casino

    medanek: "A věř, že cibuli ani neucítíš..."
    ...a když ji vůbec nepoužiješ, tak ještě ušetříš, že :-K

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    Eja57: Ano, syrová zkracuje trvanlivost, ale takto připravená ne. V lednici vydrží klidně i týden.:-K Ovšem u nás max 2 dny:-D
    A věř, že cibuli ani neucítíš a bude Ti chutnat.

    Odpovědět

  • medanek medanek(autorka receptu)

    magdalenka: Magdalenko, u nás se nikdy do salátu nedávala syrová cibule, bylo to takové ostré , ale takto je to jemné a chuťově moc dobré. Vlastně tím, že se vaří a rovnou dochutí už je salát tak, jak má být a většinou se dochucovat nemusí.
    A tím, že se nechá vše zredukovat, není vůbec poznat, že se vařilo ve vodě. Vím, že takto to vypadá jakoby složitě, ale je to velice jednoduché.:-K;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Určitě vyzkouším:yes: Cibuli do bramborového salátu nedávám, nechutná mi tam a dle mých zkušeností zkracuje trvanlivost, spařená mi taky nechutná, ale tohle mi určitě chutnat bude:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    CIbuľová zálivka je pre mňa niečo nové a zaujímavé.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo