Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát, jak se dělá u nás a smažená treska

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 402 kJ /
1 769 kcal
Bílkoviny75,38 g
Tuky39,67 g
Vláknina40,10 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 673 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy258,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory umyjeme a dáme vařit, cibuli a okurky nakrájíme na drobno, celer a mrkev očistíme, mrkev podél rozkrojíme, celer nakrájíme na plátky a vejce uvaříme na tvrdo. Krok 2: Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě do měkka a nakrájíme na drobné kostičky. Krok 3: Cibuli dáme vařit do cca 2 dl vody, přidáme sůl, cukr, ocet (množství záleží na chuti, zda chceme kyselejší, či sladší zálivku, já během vaření ochutnávám a i několikrát přidávám to či ono, až je chuť zálivky, jak já chci).
Vaříme, až se voda zredukuje na polovinu a hustotou připomíná sirup. Necháme částečně vychladnout. Krok 4: Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, přelijeme cibulovou zálivkou, přidáme pokrájené okurky, mrkev, celer, hrášek, majonézu, vše promícháme. Nakonec opatrně přidáme pokrájené vejce. Krok 5: Tresku opláchneme, ubrouskem osušíme, osolíme, lehce opepříme, obalíme v trojobale (mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme. Krok 6: Servírujeme zdobené okurkou nebo něčím zeleným a rybu kouskem citronu.

Zveřejněno 15. 7. 2019 15:31

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát, jak se dělá u nás a smažená treska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g0Jj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát, jak se dělá u nás a smažená treska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g0Jj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

takseptam: " do křupava osmaženou"
Co je to? Do hněda?? Tedy až chrastí???:-K

U nás, vedle majonézové klasiky, se dělává i tento jednoduchý salát: https://www.labuznik.cz/recept/bramborovy-salat-4-...

My máme cibuli rádi v salátu do křupava osmaženou na troše oleje. Nenutím, jen píšu co "jede" u nás ;-)

magdalenka: I tak se dá odstranit štiplavost v salátě. :yes:
Je zvláštní, že v zeleninovém salátě, ať rajčatovém či jiném syrová cibule mně vůbec nevadí a v bramborovém ano:-);-)

casino: :-8 Máš pravdu, haha, nebudeš tomu asi věřit, ale když jsem to psala, napadlo mne to samé:-D:-D
Ale je to myšleno trochu jinak, že neucítíš tu štiplavost cibule:-*:-*;-)

Myslím, že cibuľa varená v zálievke svoju funkciu splní. Človek v jedle ale neucíti tú chrumkavú cibuľu.
Ja pri výrobe šalátu nakrájanú cibuľu nasolím a nechám stáť aj pol hodiny v uzavretej nádobe, zmäkne a nie je taká "čpavá". V šaláte mi chutí. Ale aj zálievka od medanka príde určite na radu, šalát bude trochu iný.

medanek: "A věř, že cibuli ani neucítíš..."
...a když ji vůbec nepoužiješ, tak ještě ušetříš, že :-K

Eja57: Ano, syrová zkracuje trvanlivost, ale takto připravená ne. V lednici vydrží klidně i týden.:-K Ovšem u nás max 2 dny:-D
A věř, že cibuli ani neucítíš a bude Ti chutnat.

magdalenka: Magdalenko, u nás se nikdy do salátu nedávala syrová cibule, bylo to takové ostré , ale takto je to jemné a chuťově moc dobré. Vlastně tím, že se vaří a rovnou dochutí už je salát tak, jak má být a většinou se dochucovat nemusí.
A tím, že se nechá vše zredukovat, není vůbec poznat, že se vařilo ve vodě. Vím, že takto to vypadá jakoby složitě, ale je to velice jednoduché.:-K;-)

Určitě vyzkouším:yes: Cibuli do bramborového salátu nedávám, nechutná mi tam a dle mých zkušeností zkracuje trvanlivost, spařená mi taky nechutná, ale tohle mi určitě chutnat bude:yes:

CIbuľová zálivka je pre mňa niečo nové a zaujímavé.

Tématické fráze:
jak se dělá bramborový salat, treska recept, smažené vejce do bramborového salátu, jak se dělá bramborovej salat, jak se dělá mrkev do bramborového salátů, sparena cibule do bramborového salátu, jakou cibuli do bramboroveho salatu, smažená treska s bramborovym salatem, odstranit štiplavost cibule, treska a recepty, treska recepty, bramborový salát, co se dělá z tresky obecné, calamada do bramboroveho salátu, smažení cibule do do bramborového salátu, smažená treska, jak se dela treska recept, smažená treska top recepty, recept na bramborový salát

Suroviny:
brambory, cibule, celer, mrkev, hrášek, okurky sterilované, majonéza, vejce, sůl, ocet, cukr, treska, vejce, mouka polohrubá, strouhanka, sůl, pepř bílý, olej, citron

Přidat fotografie receptu