Kinder Pingui
Lehký smetanový krém, proložený vrstvičkou čokolády mezi dvěma tenkými pláty kakaového těsta, navrch politý čokoládou. To je řez "Kinder Pingui", který si můžete snadno připravit doma. Dezert je sice časově náročnější, ale příprava není složitá a výsledek stojí za to.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 672 kJ / 4 463 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,48 g |
| Tuky | 285,96 g |
| Vláknina | 29,40 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,90 g |
| Sacharidy | 379,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Bílky dáme zvlášť a vyšleháme z nich tuhý sníh.
Krok 2: Pomalu přidáváme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Pomalu přimícháme kakao, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
Krok 4: Těsto rozdělíme na dvě poloviny a pečeme na vymaštěných plechách při 200 °C.
Krok 5: Těsto je rychle upečené- cca 10 minut, proto těsto kontrolujeme. Po upečení ho necháme vychladnout.
Krok 6: Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 časti.
Krok 7: Vyšleháme 1 šlehačku, pomalu přidáme lžičku rozpuštěného medu, vanilkové aroma a polovinu vanilkového cukru.
Krok 8: Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 minut do chladničky.
Krok 9: Mezitím nad parou rozpustíme čokoládu, potom k ní přidáme heru a olej a dobře spolu promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem, vanilkovým cukrem a aromatem, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým upečeným plátem. Polijeme polevou a necháme ztuhnout.
Krok 10: Protože vrstva čokolády je poměrně silná, krájíme nožem namočeným v horké vodě.
Zveřejněno 9. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kinder Pingui
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99LP
Moje poznámka
Kinder Pingui
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/99LP
Nejnovější recepty
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 2 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 36 minutami
Vosí hnízda
mares-mikulas před 36 minutami
Vánoční punč
Sarinkad před 1 hodinou
Pomerančové cukroví
HelenaCernakova před 1 hodinou
Domácí langoše
zjedolbanan před 1 hodinou
Medovníkové kuličky
Mrs.Patterson před 1 hodinou
Jetelíčky
Mrs.Patterson před 1 hodinou
Makové rohlíčky - cukroví
DankaK před 1 hodinou
Kynutý knedlík
kraka před 2 hodinami
Kuličky z medového těsta
David Machalec před 3 hodinami
Tématické fráze:
pinguin řezy,
řezy kinder pingui,
vynikající kindr řez,
pinguin řezy recept,
kinder pinguí řezy,
pingue řezy,
pingui řezy,
recept na řezy kinder pinguí,
trvanlivé výborné řezy kinder,
míša řezy s mascarpone,
řezy pingui,
kinder soutěž,
pinguí řezy recept,
pinquin řezy,
kindr mléčný řez,
kinder pinguí řezy recept,
kindr pingvi,
kinder,
kinder pinqui,
rezy kinder pingui recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
mouka hladká,
kakao hořké,
prášek do pečiva,
šlehačka na šlehání,
med,
cukr vanilkový,
smeta-fix,
vanilkové aroma,
čokoláda na vaření,
tuk hera,
voda,
olej,
čokoláda na vaření,
tuk 100%
Komentáře (75)
A ako môže byť 15 dkg čokolády je 150 dkg ?
je tam postup na čokoládový krém :
15 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
1 polévková lžíce vody
2 polévkové lžice oleje
to 10 dkg hery je jako 100g hery? jestli to dobře chápu a
15dkg čokolády je 150 dkg?
jsem ve vaření AMATÉR ale mám na toto chuť...
a ještě prosím podrobnější postup jak udělám ten čokoládový krém to postavím hrnec s vodou na sporák a až začne vřít tak tam dám na nej druhej hrnej a tam udělám tu lázeň????