Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 210 kJ / 50 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,68 g |
Tuky | 1,20 g |
Vláknina | 2,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 6,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Obsah jitrnic vytlačíme a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu a masox a vaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kostičkami osmažené žemle.
Zveřejněno 2. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnicová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3JZO
Moje poznámka
Jitrnicová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3JZO
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 22 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelná pečeně
radekfiala před 5 minutami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 6 minutami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 35 minutami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 39 minutami
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 1 hodinou
Bábovka z pudinku
Routeu před 2 hodinami
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 2 hodinami
Rychlá hrachová polévka s krutony
Lara.S před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lara.S před 2 hodinami
Křehký jablečný závin
Lara.S před 2 hodinami
Tématické fráze:
polévka z jitrnice,
jelitova polevka,
jitrnicová pomazánka,
polevka z jitrnic,
zabijačková polévka z jitrnic,
zabíjačková žemle,
jiternicová polévka,
zabíjačková polévka z jitrnice,
recept na jitrnicovou polévku,
jitrnicova polivka,
jizrnicivs polevka,
jitrnicova pomazánka recept,
polévka s jitrnice,
zabijačková polévka z jirrnic,
pomazánka z jitrnic,
jitrnice polévka,
jitrnickova polévka recept,
polivka z jitrnice,
jitrnicova,
jelitnicová polévka
Suroviny:
jitrnice,
zelenina kořenová,
voda,
masox,
sůl,
žemle
Komentáře (9)
Jitrnicová polévka je ze zabijačky je to vlastně voda v které se vaří jitrnice.Když nějaká praskne nebo uteče je polévka ještě lepší.
Toto není Jitrnicová polévka ale Polévka z jitrnic, a to je rozdíl.
Souhlasím s Vámi. Je mi 75 let a pocházím z hospodářství. Tyto typy polévek se připravovaly, jak popisujete Vy.
Taky dělávám jitrnicovou, ale podobně jako jan.alois, jinak každý to má rád jinak a zelenina nic nezkazí a osmažené žemle jsou jako na hrachovku krutony myslím, dávám ti 1. vstupní bod