Jitrnicová polévka

OndriisekxD Kuchař: OndriisekxD

Polévky 8 názorů

Suroviny

2 jitrnice
100 g kořenové zeleniny
1,25 l vody
1/2 kostky masoxu
sůl
osmažená žemle
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Obsah jitrnic vytlačíme a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu a masox a vaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kostičkami osmažené žemle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jitrnicová polévka

  • fb.lib fb.lib

    Já souhlasím s jan.alois do žádných polévek ze zabijačky se nedává zelenina.Zelenina podléhá rychle zkáze.Je jediný výrobek ze zabijačky kam se dává zelenina a to je sulc a to jen kořenová bez cibule.Ta se dává syrová na vrch.
    Jitrnicová polévka je ze zabijačky je to vlastně voda v které se vaří jitrnice.Když nějaká praskne nebo uteče je polévka ještě lepší.
    Toto není Jitrnicová polévka ale Polévka z jitrnic, a to je rozdíl.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Zeleninu som orestovla na cibuľke a samozrejme pridala cesnak a majoránku, bez nich to nebolo ono, nemalo to tú správnu chuť ;-) Masox samozrejme nie, ten nepoužícam, chuť polievke dá predsa to, z čoho je uvarená ;-)

    Odpovědět

  • důchodce důchodce(neregistrovaný)

    jan.alois:

    Souhlasím s Vámi. Je mi 75 let a pocházím z hospodářství. Tyto typy polévek se připravovaly, jak popisujete Vy.

    Odpovědět

  •  PEPEK PEPEK(neregistrovaný)

    ;-( Skusím to mám rad zabijačkovou

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Kpolévky máme rádi, ale tuhle neznám,vyzkouším a posílám bodík;-)

    Odpovědět

  • yesica yesica

    :yes:Dělám úplně stejně, někdy i z jelítek!Bodíček už je přidaný!!! ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ondro, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:yes:
    Taky dělávám jitrnicovou, ale podobně jako jan.alois, jinak každý to má rád jinak a zelenina nic nezkazí a osmažené žemle jsou jako na hrachovku krutony myslím, dávám ti 1. vstupní bod:yes:

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Nechci se nějak chlubit svým uměním ,ale za svůj život jsem snědl hodně polévek ať jitrnicových nebo jelitových nebo tzv zabijačkových ale zelenina nebyla nikdy v žádné. Jedině česnek,majoránka a cibule .Tím nechci nikoho hanit ,ale je to velice neobvyklé a ta žemle ?

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka z jitrnice jelitova polevka jitrnicová pomazánka polevka z jitrnic zabijačková polévka z jitrnic zabíjačková žemle jiternicová polévka zabíjačková polévka z jitrnice recept na jitrnicovou polévku jitrnicova polivka jizrnicivs polevka jitrnicova pomazánka recept polévka s jitrnice zabijačková polévka z jirrnic pomazánka z jitrnic jitrnice polévka jitrnickova polévka recept polivka z jitrnice jitrnicova jelitnicová polévka