Croissanty
Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty zkušenější v pečení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 439 kJ / 3 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,05 g |
Tuky | 207,04 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 853 mg |
Sodík | 5,07 g |
Sůl | 12,55 g |
Sacharidy | 368,47 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgAE
Moje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgAE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Povidlový moučník
Přidáno před 8 hodinami
Jehněčí na medu
Přidáno před 18 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 21 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno 22. 9. 2025 13:23:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená polévka
Luk.danek@seznam.cz před 5 hodinami
Šlehačková roláda bez mouky
MajaFero před 5 hodinami
Bublanina s tvarohem a jahodami
niklova před 7 hodinami
Špecle s uzeným a špenátem
kamilkamil před 8 hodinami
Hajducká polévka
Jan Nemec před 8 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
ZboSy před 10 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
ZboSy před 10 hodinami
Drožďová polévka s houbami a zeleninou
ZboSy před 10 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 18 hodinami
Tématické fráze:
croissant recept,
těsto na croissanty,
croissanty recept,
recept na croissant,
recept na croissanty,
crosant recept,
croissanty,
těsto na croissant,
recept croissant,
crosant,
croissant,
crossiant,
croisant,
croisant recept,
crossant,
croissantové těsto,
crossiant recept,
recept na croisant,
recepty croissant,
recepty croisant
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
mléko,
droždí sušené,
cukr,
sůl,
vejce,
voda
Komentáře (22)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Delal jsem croissanty podle tohoto receptu, chutove jsou velicemdobre, ale mel jsem pomerne dost tvrdy povrch, nevi nekdomco jsem udelal spatne ?
Predem diky za odpovedi :)
ahoj, nejsem autorka ale odpovím ti. Překládání je důležité, aby jsi dosáhla správné struktury těsta. Tajemství křehkých vrstev croissantu spočívá ve správné teplotě másla, v překládání, chlazení a rozvalování těsta. Jedno s druhým totiž souvisí – máslo se dobře spojí s těstem jen tehdy, pokud má správnou teplotu. Těsto s máslem půjde dobře rozválet, jen je-li vychlazené. A konečně, typické vrstvičky se vytvoří, pouze pokud těsto několikrát přeložíš a rozválíš
máš je luxusní