Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový chleba

Nenechte se zmást názvem, v tomto receptu nejde o klasický chléb, ale o vláčné a nadýchané cuketové řezy s jemně nasládlou chutí. Tato snadná a nenápadná dobrota zmizí z talíře dřív, než stihnete říct „cuketa“.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kriol

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hrnek o objemu 250 ml, plech s vyšším okrajem o rozměrech přibližně 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 906 kJ /
7 626 kcal
Bílkoviny116,74 g
Tuky289,68 g
Vláknina35,50 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 6,85 g
Sůl8,79 g
Sacharidy1 122,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hluboké míse spojíme vejce s olejem, krupicovým i vanilkovým cukrem. Ruční mixér nastavíme na střední rychlost a šleháme, dokud se suroviny nespojí do hladké pěny. Krok 2: Postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, sodou a solí. Vše dobře propracujeme. Krok 3: Těsto přendáme do optimálně velké formy, kterou vysypeme moukou. Pečeme na 220 °C po dobu přibližně 45 minut. Krok 4: Poté snížíme teplotu na 170 °C a pečeme dalších 15 minut, nebo dokud není chleba zcela upečen. Kontrolujeme špejlí. Když na ní nezůstane vlhké těsto, je chleba hotov.

TIP: Jak pěstovat cukety

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2rv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2rv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Podobný recept je v knížce herečky Jany Štěpánkové "Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová" a opravdu se jmenuje Cuketový chléb. Dělala jsem ho už hodněkrát, akorát se mně zdá v tomto receptu hodně cukru. Já dávám na stejné množství polohrubé mouky a nastrouhané cukety jenom 3/4 hrnku cukru a jeden vanilkový a zdá se mi to dost sladké. Jinak je to perfektní recept za bodík :yes: +

Mi to sice příjde víc, jako buchta, než chleba, ale vím, že z cukety se nedá skoro nic pokazit;-):yes:

pekla jsem z poloviční dávky asi 40 min při 170°C, cuketu jsem nastrouhala na hrubém struhadle, je nadýchaný, dobrý:yes:

No, pokud to autorka fakt pekla (a pak fotila), snad ji to mohlo při psaní "trknout", co píše....Já mám na troubě třeba teplotu max. 260°C.....

Kriole, Kriole - když neskenuješ, tak nepřepočítáváš :-// Tady jsme v Čechách :-!

pravděpodobně je čerpáno ze zahraničního webu a teplota je ve stupních Fahrenheita, ne Celsia. Odpovídá cca 180 a 150°C. ;-)

Mně se nezdá ani ta teplota .....:-O

:-O Hodina pečení na tak vysokou teplotu? Nevloudila se chybka?

Tématické fráze:
recepty na cukety jana štěpánková, jany štěpánkové cuketové recepty, cuketový kompot, cukyňová buchta, pečená cuketa na chleba, cukýnový koláč, vegan chleba, tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, knedlíky z cukety od jany štěpánkové, chleba scukety, cuketový koláč od herečky jany štěpánkové, cukýnový kompot, tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní ehmová, cuketovýchléba, cuketový chléb domácí pekárna, cuketovz chlebové, cukynovy kolač, cukýnová polévka, vegan chleb, cuketová buchta vegan

Suroviny:
cuketa, vejce, mouka, cukr, olej, cukr vanilkový, soda jedlá, sůl, skořice, kypřící prášek do pečiva

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu