Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fuetové rolky z krkovičky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 245 kJ /
297 kcal
Bílkoviny19,82 g
Tuky15,56 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy17,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku si vykostíme, pokud je s kostí a nařežeme si co největší plátky které naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a nakonec 3/4 rajským protlakem, 1/4 nám ho musí zbýt do omáčky. Každý plátek naplníme 1/4 vajíčka na tvrdo uvařeného, 1/4 kyselé okurky, 1/2 lahůdkové cibulky - bílé části, 1/4 buřta a poklademe sterilovanou kapií, stočíme do rolky a zajistíme kovovými jehlami, nebo ovážeme. Krok 2: Cibule si nakrájíme nahrubo, dáme jí na olej osmažit do sklovita a na ní dáme osmažit rolky ze všech stran. Zatím si nakrájíme klobásku Fuet na nudličky, mrkev na slabá kolečka a pokud vám zbyde z plnění plátků cokoliv nakrájíme na malé kousky i zelenou část lahůdkové cibulky. Krok 3: Pokud máme rolky osmahnuté zalijeme je vodou a dusíme, po půl hodině přidáme Fuet, mrkev a vše ostatní, opepříme, dáme zbylou 1/4 rajčatového protlaku, dosolíme a dusíme, až je maso krásně měkké a pak už si jen omáčku zahustíme jíškou Knorr tak, jak máme rádi hustou. Servírujeme rolky nakrájené na kolečka.

Zveřejněno 11. 4. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Zase jedna moje improvizace, tentokrát s klobásou Fuet extra, která má opravdu výbornou chuť a jídlo hodně chuťově podtrhne. Podávala jsem s rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpZk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpZk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Michaela Medkova: Míšo, to jsi mi udělala radost, že vám chutnalo a díky-potěší to;-);-)

Dnes jsem uvařila,je to velice jedlé:-p:-p:-p. Při vaření jsem musela otevřít okno v kuchyni, moooccc to vonělo. Určitě zopakuji:yes:

vypadá to krásně :yes::yes::-p:-K

Fuet je vynikající:yes::yes: tohle bude dobrota:-p;-):-):yes:

No, koukám, že i tobě se ruličky zamlouvají;-):yes:

krásné rolky:yes::-D sbíhají se mi sliny - mňam:-p;-)

Už se mi sbíhají sliny:-p. Určitě vyzkouším, ale asi s loveckým salámem, Fuet jsem u nás v krámu neviděla. Recept ukládám a dávám bodíka;-)

BIBI vypadá to úžasně:yes::yes::yes::yes::yes:

Barcelona: Barcelona, děkuji za poučný komentář a o to víc, že Katalánsko milujeme a prožili jsme tam spousty krásných dovolených:-K tan salám jsem přepsala na klobásu

Barcelona 11. 4. 2013 19:41
Fuet nie je saláma, ale sušená klobása, typická z Katalánska. Používa sa ako predjedlo (tu sa neje polievka), pokiaľ sa pripravuje na stôl hlavný chod. Býva nakrájaný na tenké kolieska. Napichuje sa špáradlom a spolu s olivami je typickým aperitívom v Katalánsku.
Ten na fotografii je od výrobcu, ktorý síce vyrába veľké množstvo, ale nepatrí zrovna k tým uznávaným.

Inka1:Inko, mají ho i v Kauflandu a myslím, že ve všech větších marketech a když ho neseženeš, dej lovecký salám, ten jídlo také ozvláštní;-)

Fuet je výborný a ke krkovičce jako dělaný. :yes:

Inka1: V Albertu běžně, v Globusu určitě taky. :-)

:yes::-)) Vypadá to krásně a určitě i skvěle chutná. Jen nevim kde sehnat Fuet :-?:-? Ale zítra se po něm podívám v globusu . Posílám bodík :yes:

Tématické fráze:
rolky z krkovičky, recepty z krkovice, recepty z krkovičky, top recepty rolky z krkovice, fuet extra, krkovička recepty, recept na fuet klobásu, top recepty, rolka z krkovičky, rolka z krkovičky, rolky z krkovice, vepřové rolky z krkovice, krkovicka rolky, extra krkovička, rolky z vepřová krkovice, fuet klobása recept, lahůdkové klobásy, katalánská krkovice, rolky s ryzí okna, sušená klobása fuet recepty, krkovice recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, okurky sterilované, vejce, protlak rajčatový, cibulka lahůdková, klobása fuet, hořčice plnotučná, špekáček, kapie sterilovaná, mrkev, jíška tmavá instantní, pepř, olej, sůl

Přidat fotografie receptu