Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 974 kJ / 6 208 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,46 g |
Tuky | 413,58 g |
Vláknina | 39,30 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 585 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 521,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini pařížák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xOR
Moje poznámka
Mini pařížák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xOR
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 5 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 7 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 10 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
Valis před 14 minutami
Rybí pomazánka moje
Valis před 15 minutami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 1 hodinou
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 2 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 6 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 6 hodinami
Špagety à la carbonara
Bensat před 6 hodinami
Tématické fráze:
domaci pařižak,
dort pařížák,
pařížák dort,
rychly pařižak,
dorty parižak,
mini dorty recept,
krem na parizak,
stékající poleva recept,
recept na mini dort,
stékající poleva dortu,
mini dortíčky recepty,
mini dorty,
mini dort recepty,
pařížák dort recept,
jak udělat stékající polevu na dortu,
stékající poleva na dortu,
mini dort recept,
stékající poleva na dort,
dortpařížak,
mini dortíčky recept z horke cokolady
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
kakao,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
čokoláda hořká,
voda,
máslo,
smetana ke šlehání,
rum,
šlehačka
Komentáře (23)
Na dortovou formu 35cm v prům. potřebuji piškot z 5 vajec a 4 šlehačky, 20dkg čokolády na vaření / používám jen Lidl Fin Carré/ a 1 čokoládu vysokoprocentní. Takže 1l šlehačky Ti stačí.
Na pekáč 30x40 piškot ze 6 vajec a krém opět ze 4 šlehaček. To stačí. Ale abych se nenervovala s politím čokoládou / v této ploše to jde špatně, spíš nejde/, krém na piškotu ozdobně srovnám a dozdobím šlehačkou se ztužovačem. Tady není vrstva krému tak vysoká jak na fotografii autora, ale je vysoká dostatečně. A prakticky vždy servíruji se sladkým ovocem. Banány, jahody nebo borůvky.
Ještě bych chtěla podotknout, že aby se dal dort polít tak krásně, jak ho má autor, je potřeba nechat krém na něm " ustálit" aspoň 3 hodiny v lednici. Já ho dávám do zóny, kde jsou 2°C. Je to román, ale já už lepší nebudu. Věřím, že se Ti podaří a sklidíš potlesk "vestoje" . M
A jahody, banán, borůvky, maliny....
ale tááák dobrá .... a tak krásně vypadající dortík, zvláště na řezu ....