Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangas obalovaný v těstíčku

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medmic

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 580 kJ /
1 334 kcal
Bílkoviny118,43 g
Tuky45,56 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 509 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy110,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud máme pangasia ještě mraženého, necháme ho postupně rozmrznout (nejlépe přes noc v lednici). Pak ho naporcujeme na menší kousky (řekněme tak na tři sousta), každý pokapeme citronovou šťávou a opepříme z obou stran. Krok 2: V misce rozšleháme vajíčko s hodně vychlazenou minerálkou a moukou tak, aby nám vzniklo řidší těstíčko, řekněme jako na lívance (množství uvedené v surovinách berte odhadem a řiďte se spíše svým okem, rozředit či zahustit můžete vždy). Krok 3: Do těstíčka namáčíme připravené kousky pangase a házíme je ihned na rozpálený olej (nejlépe držíme v jedné ruce misku s namočenými kousky co nejblíž pánve, abychom nepřenášeli a neokapávali těstíčko přes celý sporák či linku). Krok 4: Mezitím co se nám smaží jednotlivé porce, těsto dáváme na tu chvíli na mrazák, aby zůstalo co nejchladnější. Rybu usmažíme z obou stran a ještě teplou podáváme. Můžeme si ji dát třeba s bramborovou kaší.

Zveřejněno 30. 9. 2014

Poznámka autora medmic

Pangasius obecně nemá moc dobrou pověst. Částečně je to oprávněné, protože se jedná o hodně "nudnou" rybu, jejíž chuť přehluší téměř jakékoliv koření (proto byl recept i těstíčko tak minimalistické) a navíc jak je tučná, tak má hodně blátivé maso, co mnoha lidem nevyhovuje. Ale pro některé je zase nevýraznost a měkkost plus, takže je to věc vkusu. Jenže k tomu všemu se mezi lidmi neustále šíří informace, že je strašně jedovatý. A to rozhodně pravda není viz. například http://www.prostezdravi.cz/je-pangasius-zdravy/ nebo http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?nid=&docid=1...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas obalovaný v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4D7x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas obalovaný v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4D7x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
obalovaný pangasius, obalovany panganius, pangasius obalovany, testíčko na obalování ryby, pangas v testicku, mražené rybí filé recepty, obalovany pstruh, testicko na obalovani file, obalovaný panguas, těstíčko s minerálkou, obalovaný pangacius, obalovane mražené ryby recept, pangasius obalovany recepty, testíčko na ryby, obalovaný pangasius recepty, obalovaný pangasius recept, pangas, obaalovany pangass, mražený pangasius v těstíčku, file obalované v testicku

Suroviny:
pangasius, voda minerální, mouka hladká, vejce, pepř, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu