Netradičně smažený pangasius

Dajda Kuchařka: Dajda

Ryby 15 názorů

Suroviny

filé z pangasia
hladká mouka
strouhanka
sůl
citrónová šťáva
trocha másla
oleje
na koktejlovou omáčku:
majonéza
jogurt (Activie, řecký)
kečup
petrželka
česnek
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pokud je filé zmrazené, necháme je rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo.

  2. Před smažením plátky ryby osušíme, obalíme v mouce smíchané se strouhankou (žádné vajíčko) a spíše opečeme než usmažíme na troše másla, do kterého přidáme olej, aby se nepřepalovalo. Při podávání můžeme opět pokapat citrónovou šťávou.

  3. Můžeme doplnit koktejlovou omáčkou, kterou připravíme z majonézy, zředěné jogurtem, kečupu, drceného česneku a sekané petrželky.

Poznámka

Takto připravená ryba je jemná a křehká.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Netradičně smažený pangasius

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    výborný nápad:yes::-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tenhle recept dělám už dlouho, mám ho vytištěný ještě z doby na receptech.cz. Pangase si občas dáme, vyhovuje nám, že nemá kosti a můj muž je rád, že z něj necítí rybinu. S klidným svědomím dávám bod ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: Teri, já souhlasím, jak už jsem psala níže, rybu udělám ale holt jiného druhu, nápad beru :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Rybka je fakt jemná, iná ako klasicky obaľovaná, chutilo nám :yes:;-):-D A k tomu pangasovi : nikto nikoho nenúti jesť túto rybu, rovnakým soôsobom sa dá upraviť aj iný druh ryby, ide o tú úpravu, je výborná :yes: Zaslúžený bod :yes:

    Odpovědět

  • Rodri Rodri(neregistrovaný)

    RE fb.lib:
    S tím mlékem je to úplná blbost, kvalita mléka a obsah tuku jsou přesně nadefinovány. Zřejmě vám přišel nějaký "HOAX" (záměrně šířená nepravdivá zpráva. Něco podobného se šířilo i o pangasovi, viz: http://hoax.cz/hoax/pangasius---je-to-k-jidlu/ :-!

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    sikulka:Pangasius není žádný robot,teda uměle vytvořená ryba.Žije ve volné přírodě ve východní Asii a jeho správný název je Sumeček žraločí. Je to sladkovodní ryba,všežravec a patří do čeledi Pangasovitých. Odtud ten obchodní název.Je úplně jedno zda je chován v nádržích nebo zda žije v přírodě ,tato ryba má nepatrné množství Jodu a ještě méně Omega3 nenasycených kyselin.Je to proto že maso této ryby obsahuje minimálně 50%vody. Tato ryba je pro zdravou výživu bezcenná a navíc je velmi drahá.
    Ten recept co uvádíte v příspěvku bude vynikající ale tady ho nikdo nenajde. Zkuste ho vložit uděláte tím radost spousty lidem. Hezký den:-K

    Odpovědět

  • sikulka sikulka(neregistrovaná)

    :-O:-O:-O i já přidávám bodíky, recept je to pěkný, určitě dobrý, až na toho Pangase, máte pravdu. Kupovávala jsem, moc nám chutnal, než jsme zjistili, že je to uměle vytvořená ryba - v přírodě se nevyskytuje - chovaná v kádích a v sajrajtu. Já dělám ryby taky netradičně-orestuju, narovnám do pekáče, možno přidat cibuli. Nastrouhám sýr, smíchám se šlehačkou,zapeču. MOOOC DOBRÉ!

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    Kupujete mléko v marketu...nekupujete,je to nápoj vyrobený z mléčný sušiny,vody a řepkového oleje. Z jednoho litru kravského mléka se vyrobí 10 až 15litrů mléčného nápoje dle tučnosti.Vemte si jak na svět přichází vejce a z čeho jsou,o Ramě raději psát nebudu. A všechno kupujete ani se nad tím nepozastavíte. Ale nediální kampaň proti Pangasu udělal své. Přiznám se i když mi chutná,taky ho nekupuji.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dôležitejšie než krajina pôvodu je to, či sú ryby z chovu alebo lovu. A to zaujíma málokoho, hoci je v tom veľký rozdiel ;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Dajda: Mně na tom nevadí ten Vietnam ale to v jaké vodě ty ryby rostou co žerou a co v nich tedy musí být. Ale to je každého věc, chuť a pusa, já napsal co jsem napsal , pochválil recept a za mně odsoudil pangase.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Opravdu se dá udělat z každé ryby;-):yes:, takže dávám puňtíka:yes:, dělám nějak podobně, ale beru to, že se dělá bez vajíčka, to vyzkouším a ráda:-D

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Vyzkouším na žralokovi, přidávám 3. bodík:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    Drobek: Určitě ano, ale já mám pangasia ráda a nevadí mi, že se vozí z Vietnamu. ;-) Díky za bodík.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já bych taky určitě použila jinou rybu než pangase, fakt ho nemusím. Ale je tolik druhů ryb, že si vybere každý ;-);-)
    Do té omáčky bych použila majonézu z jogurtu, ale to už je opravdu o chuti a názoru každého :-p:yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Krásné, krom toho pangasa není co vytknout. Ale přeci to půjde i z ryby nevietnamské, nebo odkud se to vozí. :-((
    Tím chci vyjádřit pochvalu receptu přidávám první bod.:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: smažený žralok pangasty smažený pangacius pangasius recepty smažený pangasius na másle žralok smažený pangasius filé jak udělat pangase těstíčko na obalování ryb asie jak udělat nejlepší file z pangasiuse rozmrazit rybu pred smazenim? druhy smažených ryb surovina na obalované maso vietnam file pangas file před smažením rozmrazit ano ne jak spravne usmazit zmrazenoou rybu recept pangaius smažený pngasius obalovany ve strouhance smyžený pangasius pangasius recept

Zapomněl/a jsem heslo