Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívance z jogurtovo - jablečného těsta

Rychlé a snadné lívance, u kterých nemusíte čekat, až vykynou. Připravte si je na snídani nebo jako zdravou svačinku. Stačit vám bude bílý jogurt, mouka, jablko ke zvláčnění těsta a několik dalších surovin, které máte určitě doma.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 15 kusů

15kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 332 kJ /
796 kcal
Bílkoviny37,83 g
Tuky22,91 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 759 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy106,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vyklepneme vejce a ušleháme s vanilkovým cukrem a špetkou soli. Krok 2: Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nastrouháme na jemno. Přidáme do misky. Přidáme také jogurt a citronovou kůru. Opět ušleháme. Krok 3: Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme. Krok 4: Lžící klademe do rozehřátého oleje hromádky, které rozetřeme do tvaru lívanečků a pozvolna po obou stranách smažíme do zlatavé barvy. Krok 5: Po usmažení odložíme lívance na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Můžeme podávat teplé i studené. Krok 6: Na talíři zdobíme dle vlastní fantazie.

Zveřejněno 20. 2. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Původní recept, který byl z dvojité dávky surovin mám od p.Moniky J-ové z FB.

Na dochucení jsem rozvařila trochu pikantní rybízové marmelády, kterou jsem lívanečky přizdobené kopečkem oslazeného jogurtu polila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzrm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vzrm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivcatkoo: Komentář a přidaná fotografie mě velice potěšily,moc děkuji:-8:-K

Jsou opravdu rychle a výborné. Dělám synovi lívance na tisíc způsobů a tyhle mi moc chutnaly. Díky !

hazel: Komentář a přidané foto mi udělaly velkou radost:-8Moc děkuji:-K;-)

Tento tyden jsem delala livance podle tohoto receptu. Moc nam chutnali a urcite je budu delat znovu.

JanaB1: Jani potěšilo mě že jsi lívanečky udělala podle tohoto receptu,díky:-8:-K

Dnes jsem je dělala na oběd. Vrch jsem potřela marmeládou a hustou zakysanou smetanou.

daninako: Velice děkuji za milý komentář:-KMoc mě to potěšilo:-8

Měli jsme k obědu s čtyřletou vnučkou a ani na fotku nezbylo, jak nám chutnalo

Marie Svarcova: :-8:-K

Dneska jsem dělal tyto lívance na snídani a byli vynikající. Vláčné a nadýchané. Nahoru jsem dal bílý jogurt s marmeládou. :yes:

Tak jsem je vyzkoušel a jsou opravdu mňamky a hlavně ryché a jednoduché. Všem vřele doporučuji vyzkoušet, určitě budou chutnat. Nestihl jsem ani dozdobit jak jsem je chutnal, tak budu muset udělat nové a ozdobu si připravit předem. Moc děkuji za recept.:yes:

dávám bodík, lívance s jablky jsou super a s jogurtem budou ještě lepší, díky za receptík ;-)
:yes:

Všem děkuji za komentáře i hodnocení:-K:-)

Danca:Danuško,moc dobře se fotilo,venku krásně svítilo sluníčko:-*:yes:

:-p Mňam:yes::-K

Drahuško, ty vypadají úplně letně :-O:-):yes::-K

Jogurtové lívanečky mám moc ráda:yes:+

Tématické fráze:
těsto na lívance, jablečné lívance ládi hrušky, laďa hruška jablečné lívance, jablkové lívance láďa hruška, jablečné lívance podle hrušky, jablečné lívanečky podle hrušky, lívance s jablky podle ládi hrušky, jablečné lívance, jogurtové lívance s jablky, jablečné lívanečky, jablečné lívanečky jogurt, lívance těsto, lívance z jogurtu, jablečné lívance s jogurtem, těsto na lívance recept, jablečné lívance hruška, jablečné lívance podle ládi hrušky, lívance s jogurtem a jablky, lívanečky z jablečného těsta, jablečné lívance bez mouky

Suroviny:
jogurt, mouka polohrubá, vejce, jablko, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu