Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 100 kJ / 2 175 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,10 g |
| Tuky | 67,95 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 4,81 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 326,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a použijeme program Těsto. Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin) kvásek a nechá ho 20 minut nakynout. Pak přidá zbytek surovin a vymísí těsto, které je třeba asi hodinu nechat vykynout.
Krok 2: Vykynuté nelepivé těsto propracujeme, rozdělíme na kousky (měla jsem 12, asi po 65-70 g) a do každého dobře zabalíme kus náplně.
Krok 3: Na plechu s papírem (fólií) necháme nakynout, potřeme bílkem a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/10 min, pak asi 170-180°C/25-30 min - podle velikosti klobásníků, je třeba maso propéct).
Krok 4: Můžeme udělat i ve tvaru rohlíků, s těstem se pracuje velice dobře - je tvárné a nelepivé. Tak si je pamatuji z dětství, kdy je dělávala babička - delší, zahnuté rohlíky, těsto trošku mastnější, před pečením -podle mých nynějších zkušeností- potírané tukem. Škoda, že na přesný recept se už zeptat nemůžu. Byly velice dobré.
Zveřejněno 14. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klobásníky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xmG9
Moje poznámka
Klobásníky II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xmG9
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 10 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 10 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 11 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 5 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 7 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 8 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 8 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 10 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 11 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 12 hodinami
Tématické fráze:
recept na klobásníky,
klobásníky recept,
klobásník,
klobásníky,
recepty na klobásníky,
těsto na klobásníky,
klobásníky-recept,
recept klobasniky,
domácí klobásniky,
klobásník recept,
domaci klobasnik,
těsto na klobásníky v pekárně,
domácí klobasnicky,
těsto na klobasnik,
zapékané klobásníky,
klobasniky z domácí pekarny,
klobasnicky,
recepty na klobásník,
recept klobasnik,
klobásníky recept nejlepší
Suroviny:
voda,
cukr,
droždí,
sádlo,
žloutek,
sůl,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
bůček vepřový,
vejce,
sůl,
pepř,
strouhanka
Komentáře (1)