Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené těstoviny s anglickou slaninou a pórkem

Pokud hledáte rychlou, sytou a voňavou večeři, zapečené těstoviny jsou sázkou na jistotu. Směs vajíček, pórku, zakysané smetany a křupavé slaniny na cibulce se krásně spojí s uvařenými těstovinami a v troubě se upeče do lahodné podoby. Závěr pak patří štědré dávce sýra.

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

Zapékací mísa o velikosti zhruba 30 × 20 cm

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 993 kJ /
2 627 kcal
Bílkoviny129,84 g
Tuky83,99 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 779 mg
Sodík 3,55 g
Sůl8,52 g
Sacharidy330,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu ve vroucí osolené vodě. Uvařené těstoviny slijeme, přesuneme do mísy, lehce pokapeme olejem a promícháme. Krok 2: Cibuly oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Tvrdý sýr nastrouháme. Salám a slaninu nakrájíme na kousky. Pažitku nasekáme najemno. Krok 3: Včas předehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažeme lehce olejem. Krok 4: V pánvi na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme pokrájený salám, krátce osmažíme a odstavíme. Krok 5: V míse rozšleháme vajíčka, přidáme nakrájený pórek, zakysanou smetanu, polovinu strouhaného sýra i směs cibulky a slaniny. Osolíme, opepříme a vše promícháme s uvařenými těstovinami. Krok 6: Těstoviny vložíme do vymazané zapékací mísy a povrch posypeme anglickou slaninou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20–25 minut. Zhruba 5 minut před koncem posypeme zbytkem strouhaného sýra a nasekanou pažitkou a dopečeme dozlatova.

TIP: Oblíbené těstoviny z trouby

Zveřejněno 26. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xm2J

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xm2J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

...dělám stejně a pokaždé jinak :-). Je to bezva recept, který snad každému musí chutnat.:yes:

havlíčková 27. 5. 2015 10:07
Moc dobré !!! Dnes jsem nevěděla co vařit a narazila jsem na tento recept a mohu jen doporučit. Doma jsem měla kousek uzeného plecka a tak jsem ho použila na místo salámu. Jinak jsem postupovala dle receptu. Oběd je výborný a myslím, že klasické šunkofleky vytlačí z našeho jídelníčku. Děkuji !!!

Tématické fráze:
zapečené těstoviny, zapečené těstoviny s anglickou slaninou, zapecene testoviny se slaninou, zapečené těstoviny s pórkem, zapečené těstoviny s anglickou, šunkofleky s porkem, zapečené těstoviny recept, těstoviny s anglickou slaninou, těstoviny s pórkem a slaninou, recept na zapečené těstoviny, těstoviny s pórkem, recepty zapečené těstoviny, šunkofleky s anglickou slaninou, testoviny se slaninou, šunkofleky s anglickou, zapečené těstoviny se slaninou a smetanou, těstoviny se slaninou a pórkem, těstoviny s porkem,slaninou a smetanou, testoviny zapecene s porkem, pórek recepty

Suroviny:
těstoviny, sýr tvrdý, salám šunkový, pórek, slanina anglická, cibule, vejce, smetana kysaná, sůl, pepř mletý, pažitka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]