Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 115 kJ / 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,86 g |
Tuky | 29,55 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 797 mg |
Sodík | 399 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 20,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek s paprikou osmahněte do změknutí na másle - asi 5 minut a osolte.
Krok 2: Menší zapékací misku vymažte máslem. Vejce rozšlehejte, zašlehejte lučinu, pepř a sůl.
Krok 3: Vmíchejte zchladlou zeleninu a pokrájenou šunku, nalijte do zapékací misky a pečte dozlatova a do ztuhnutí vajec, trvá to asi 30 minut.
Zveřejněno 29. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehká frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPyz
Moje poznámka
Lehká frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPyz
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 9 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 18 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Ludmila B před 8 minutami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 34 minutami
Švestkový crumble
olgaja před 59 minutami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 1 hodinou
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 1 hodinou
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 2 hodinami
Pomazánka z ricotty a sušených rajčat
katka.gregor@gmail.com před 3 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
KrisZaezemi před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 6 hodinami
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 6 hodinami
Tématické fráze:
zeleninová fritáta,
fritata,
frittáta,
fritata recept,
brokolicová fritata,
recept fritata,
apetitt,
frittáta recept,
frittata z pomazánka z lučiny,
jak se děla frittata,
frittáta recepty,
dietní frittata,
fritáta s houbami recept,
cuketová fritata,
selská bramborová frittáta,
frittáta s lučinou,
tuňákova frittáta,
lehke jidlo,
omeleta fritáta recept,
dietni fritata
Suroviny:
pórek,
paprika čerstvá červená,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
jogurt,
šunka
Komentáře (9)
Můj komentář byl jak se sluší jen doplnění receptu a ne celý nový recept.
No a vidíš, děláte doma selskou omeletu a netušíte, že je to francouzská kuchyně
To není nic špatného, chci říct, že se tam může dát vlastně téměř cokoli, jediná podmínka je, že tam patří našlehaná vejce. My fritatu moc rádi.
Jen ještě podotknu, že je dobré dát ji nakonec, když vejce ztuhnou vespod dát ji pod gril. Tak to aspoň dělá Jacques Pépin.
Bod je snad samozřejmý.