Bramborovo - papriková frittata

Zeleninová jídla Doba přípravy: 20 min 2 názory

Zeleninová jídla Doba přípravy: 20 min 2 názory

Suroviny 2 porce

2 menší brambory
2 papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
3 vejce
½ Hermelínu s pepřem
olej
sůl
1 lžíce petrželové natě

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja orestujeme krátko na plátky narezanú cibuľu a cesnak.

  2. Pridáme na tenké kolieska nakrájané zemiaky (asi 3 mm) a opekáme 5 minút.

  3. Potom vložíme na kolieska narezané papriky a opäť opekáme cca 5 minút.

  4. Zmes rozhrnieme po celej panvici, posypeme vňaťou a na malé kocôčky narezaným Hermelínom.

  5. Vajcia rozšľaháme s 2 lyžicami vody a rovnomerne nalejeme na zeleninu.
    Na pomalom ohni necháme zapekať, kým vajcia nestuhnú.

Poznámka od kuchařky

Recept je z brožúrky Rychle a chutně bez masa.

Komentáře k receptu Bramborovo - papriková frittata

  • tejaja tejaja (autorka receptu)

    hosta: Jitka, podľa mňa manžel robí dobre. :yes: Aj mne sa jeho názov páči lepšie ako nejaká frittata. Ale nechala som názov podľa knihy, keď ju uvádzam ako zdroj. ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Děláme často podobně z různých ledničkových zbylých surovin - manžel tomu všemu říká "selská omeleta" :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: frittáta frittata s brokolicí a bramborem frikata s bramborovým knedlíkem fritata s hermelín frittata recept frittata s bramborami, cuketou, cibulí a balkánským sýrem fritata sbrokolicí frittata s balkanskym sýrem frittáta s brokolicí