Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u pečení bábovky, klíčem k úspěchu bude dobře vymazaná a vysypaná beránková forma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 142 kJ / 2 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,62 g |
Tuky | 117,34 g |
Vláknina | 8,64 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 639 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 244,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 160-170 °C. Mřížku dáme do dolní poloviny. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zatím dáme stranou.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, zhruba 2 minut. Přilijeme olej a smícháme ve stejnorodou hmotu.
Krok 4: Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme ke žloutkům s olejem. Zamícháme, přidáme vodu, citronovou kůru a opět promícháme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme bílkový sníh.
Krok 5: Těsto vlijeme do formy do všech záhybů, jako jsou ouška a ocásek.
Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut dozlatova. Upečenost kontrolujeme pomocí špejle - vpíchneme ji do nejhlubšího místa, vytáhneme a pokud je suchá bez drobečků, je beránek hotový.
Krok 7: Upečeného beránka necháme zchladnout ve formě. Poté jej vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme oblíbenou polevou.
Zveřejněno 28. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnxE
Moje poznámka
Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnxE
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 10 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 10 minutami
Krémová pórková polévka
TondaS před 56 minutami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 1 hodinou
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 1 hodinou
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 1 hodinou
Vepřové s hlívou ústřičnou
Sahula před 1 hodinou
Kuře na paprice se smetanou
MiskaM před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
Sahula před 2 hodinami
Domácí pizza
ne.honzula12 před 2 hodinami
Tématické fráze:
margot beránek,
velikonoční beránek margot,
beránek margot,
beránek z margot,
www nezapomenete.cz,
tmavý velikonoční beránek,
top recepty beránek,
recept měkký beranek,
velikonoční beránek,
matgot beranek,
beránek s margot,
beránek který se povede,
velikonoční beránek který se vždy povede,
velikonoční beránek , který se vždy povede,
velikonoční beránek recept,
velikonoční beránek top recepty,
beraneks margot,
top recepty velikonocni beranek,
beránek měkký recept,
velikonočni beranek hrnkovy mekky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
citron,
voda,
sůl,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (4)
http://www.srecepty.cz/velikonocni-beranek