Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos pečený v papilotě s chřestem a vinnou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 393 kJ /
1 050 kcal
Bílkoviny95,29 g
Tuky62,56 g
Vláknina0,73 g
Cholesterol 894 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy10,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest oloupeme po hlavičku. Vhodíme do kastrolu s vodou, kam jsme přidali 2 špetky soli, špetku cukru a šťávu z půlky citronu. V této lázni chřest vaříme asi 5 minut. Krok 2: V malém kastrůlku svaříme vývar s vínem, zeleninou, cibulí a kořením. Odstavíme. Krok 3: Připravíme pečící papír a přeložíme na půl. Na jednu půlku dáme uvařený a zchlazený chřest, okořeněný kus lososa ( použila jsem oblíbené koření na ryby a citronový pepř ) a pokapala lehce olivovým olejem. Krok 4: Druhou půlkou papíru jsem lososa překryla a udělala jakoby obálku. Spoje jsem "zalepila" rozšlehaným vajíčkem. Pečeme aspoň 20 minut. Chvilku před dopečením lososa připravíme omáčku. Krok 5: Vezmeme vývar a přecedíme do misky. Misku dáme na vodní lázeň a zahřejeme. Krok 6: Smetanu vyšleháme. Krok 7: Do vývaru dáme rozmíchané žloutky a intenzivně mícháme metlou. Krok 8: Po delší chvilce míchání sejmeme a pokračujeme v míchání. Pomalu přitom vlijeme asi půl deci přepuštěného másla a stále mícháme. Krok 9: Nakonec přidáme ušlehanou smetanu a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 10: Na talíř podáváme lososa s chřestem, bramborem a vinnou omáčkou.

Zveřejněno 1. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPAD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPAD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Děkuji, dělala jsem ho k večeri a moc jsme si pochutnali :-)

Terezko,opět prudce jedlé foto:-p:yes:Losos vypadá báječně a recept se mi líbí:-K:yes:

Tématické fráze:
pečený losos s chřestem, losos pečený s chrestem, losos s chřestem v papíru, jak vypada papilota foto, pomalu pečený losos, losos se zeleninou v papilotě

Suroviny:
chřest, losos, brambory, vývar kuřecí, mrkev, petržel, celer, cibule šalotka, víno bílé, žloutek, smetana, ghee, bobkový list, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu