Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 114 kJ / 1 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,05 g |
Tuky | 103,87 g |
Vláknina | 34,90 g |
Cholesterol | 319 mg |
Sodík | 78 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 158,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kurča naporcujeme, osolíme a posypeme škoricou.
Krok 2: Zemiaky očistíme a narežeme na plátky. Spolu s narezanou cibuľou ( plátky, mesiačiky, podľa chuti ) dáme do trochou masla vymasteného pekáča.
Krok 3: Navrch poukladáme porcie kurčaťa, posypeme nasekaným cesnakom, obložíme zvyšným maslom. Podlejeme vývarom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 min.
Krok 4: Pyré rozmiešame s trochou vody a zmesou zalejeme kurča. Vložíme zakryté späť do rúry a dopečieme. Pred koncom odkryjeme a necháme zapiecť dozlata.
Zveřejněno 22. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na česneku se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zy6m
Moje poznámka
Kuře na česneku se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zy6m
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 1 hodinou
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Krůtí roštěná
Diviska87 před 1 hodinou
Rajčatový protlak
douver před 2 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 3 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 6 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 6 hodinami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 7 hodinami
Tématické fráze:
kure se skorici,
pečené kuře se skořicí,
česnek se skořicí,
kuchařka, kuře s jablky a skořici
Suroviny:
kuře,
brambory,
česnek,
cibule,
máslo,
pyré rajčatové,
skořice mletá,
sůl,
vývar zeleninový
Komentáře (6)
Johanka128:pretlak zrejme slúži ako to "zakrytie", ktoré pred dopečením zlikvidujeme=odkryjeme a kurča bude chrumkavé s červenou kožičkou