Kuře na česneku v bramborách

Bohuna Kuchařka:

4-5 porcí Drůbeží maso 11 názorů

512

Suroviny

1 menší kuře
800 g brambor
100 g anglické slaniny
6 stroužků česneku
1 malá cibule
2 lžíce másla
2 dl smetany (nejlepší je do kávy)
tymián
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté kuře naporcujeme a částečně vykostíme (velké kosti).

  2. Jednotlivé porce protáhneme proužky anglické slaniny obalené ve směsi třeného česneku a koření. Zbytkem směsi potřeme porce po povrchu.

  3. Do máslem vymazaného pekáče dáme na větší kousky (čtvrtky) krájené brambory, osolíme je a poklademe na plátky krájenou cibulí.

  4. Na cibuli dáme porce kuřete, pokapeme zbytkem másla a zalijeme smetanou.

  5. Pečeme zakryté v troubě (na 180°C) asi hodinu.

    Příloha: lehký zeleninový salát.

Poznámka

Proužky slaniny dávám na chvíli do mrazáku a potom je protáhnu směsí česneku a koření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na česneku v bramborách

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo