Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 553 kJ / 849 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,75 g |
| Tuky | 45,73 g |
| Vláknina | 19,07 g |
| Cholesterol | 203 mg |
| Sodík | 4,53 g |
| Sůl | 11,25 g |
| Sacharidy | 61,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vymažeme pekáček či zapékací misku olivovým olejem. Nakrájíme na půl kolečka cibuli a dáme do pekáče. Přidáme k ní oloupanou a nakrájenou cuketu na kostičky a rovněž i brambory, vařené ve slupce.
Krok 2: Brambory mohou být ve slupce či bez ní, záleží, jak kdo má rád. Jako poslední přidáme papriky bez jadérek, nakrájené také na kostičky či proužky, opět záleží na vás. Je jedno, jaké použijete, osobně jsme použila trikoloru - balení paprik, kvůli barevnosti.
Krok 3: Okořeníme: opepřit - nejlépe čerstvě mletým pepřem, přidat tymián a osolit (jemně). Promíchat v pekáčku, aby se vše smísilo s kořením. Dát do vyhřátě trouby péct na 180°C 35-45 minut, doměkka, hlavně u paprik.
Krok 4: Každý máme jinou troubu, proto teplota a délka pečení je jen orientační. Pokud máte troubu s grilem není na škodu zeleninu pogrilovat. Před vložením do trouby jsem pekáček přikryla alobalem.
2-3x promíchat během pečení, aby se nepřichytlo. Krok 5: Mezitím, co je zelenina v troubě si oloupeme a nakrájíme česnek na tenké plátky. Česnek se přidává 8-10 minut před dopečením takto na plátky a opět promíchat. Po vytažení z trouby bud nastrouháme či nalámeme balkánský sýr na zeleninu ještě za tepla a promícháme. Dle chutí dosolit.
2-3x promíchat během pečení, aby se nepřichytlo. Krok 5: Mezitím, co je zelenina v troubě si oloupeme a nakrájíme česnek na tenké plátky. Česnek se přidává 8-10 minut před dopečením takto na plátky a opět promíchat. Po vytažení z trouby bud nastrouháme či nalámeme balkánský sýr na zeleninu ještě za tepla a promícháme. Dle chutí dosolit.
Zveřejněno 27. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelenina, co dům dá
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lNEJ
Moje poznámka
Zelenina, co dům dá
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lNEJ
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 21 minutami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 2 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 4 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 5 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tématické fráze:
jídlo co dům dá,
jak nejlépe zužitkovat papriky,
pekacek co dum da,
jidlo co dům dá,
jak se dá zužitkovat paprika,
jaká zelenina se da pect,
zelenina co se dá pect,
co dum da vareni
Suroviny:
paprika,
cuketa,
brambory,
cibule,
česnek,
sýr balkánský,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
olej olivový
Komentáře (1)