Marinovaný pstruh v čerstvých bylinkách s pečenou zeleninou

dzungila Kuchařka: dzungila

Doba přípravy: 30 minut + marinování 4 porce Ryby 7 názorů

Suroviny

4 čerství pstruzi
2 lžíce hladké mouky
olivový olej na smažení
na marinádu:
1 hrst kopru
1 hrst bazalky
1 hrst petrželky
kůra z 1 citrónu
0,5 dcl citrónové šťávy
2 dcl olivového oleje
sůl
barevný pepř podle chuti
pečená zelenina:
1 cuketa
1 lilek
1 červená paprika
2 cibule
6 stroužků česneku
12 cherry rajčátek
2 lžíce olivového oleje
3 snítky oregána
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ryby nejdříve důkladně omyjeme ve studené vodě.

  2. Všechny bylinky nasekáme na drobno a vsypeme do hmoždíře.

  3. Nastrouháme kůru z citrónu a přidáme k bylinkám. Zastříkneme citrónovou šťávou, zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v hmoždíři pořádně utřeme.

  4. Vzniklou marinádou pstruhy potřeme a nezapomeneme marinádu vetřít i do břišní dutiny. Necháme v lednici marinovat několik hodin - nejlépe do druhého dne.

  5. Pstruhy obalíme v hladké mouce a opečeme je z obou stran na olivovém oleji. Ještě je dáme asi na 15 minut dopéct do trouby při 200 stupních.

  6. Cuketu s lilkem nakrájíme na kolečka, posypeme solí a necháme "vyplakat".

  7. Mezitím očistíme zbylou zeleninu a nakrájíme ji na čtvrtky, česnek necháme na stroužky.

  8. Vše kromě rajčátek smícháme a pečeme při 200 stupních cca 20 minut. Na poslední 3 minutky pečení přidáme celá rajčátka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaný pstruh v čerstvých bylinkách s pečenou zeleninou

  • rozmarynaH rozmarynaH

    dzungila: Díky, díky:-8:-K. Budu realizovat v sobotu.

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    rozmarynaH, jasně, že jí solím a taky zakápnu olivovým olejem. Jen jsem to zapomněla napsat.:-O Omlouvám se...:-K;-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Hledám nějaký recept na pstruha se zeleninou, asi bude na grilu, ale ta pečená zelenina mě zajímá, protože já jsem jí vždycky dělala v pánvi na olivovém oleji. To pečení mě zaujalo, mám jen dotaz, zda se ta zelenina solí a zda tam před pečením nekápneš trochu olivového oleje. Za odpověď i inspiraci díky.:-K a dodatečně posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Pstroužek jako malovaný:-p+5:yes:Má krásně vypečenou kůrčičku:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • BILKOVAI BILKOVAI

    pstruha miluju:-*,zajímavý recept:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hezký recept, krásné foto:-K:-K;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: marináda na pstruha naložený pstruh bylinky na pstruha marináda na pstruhy pstruh se zeleninou pečený pstruh se zeleninou pstruh marináda pstruh na bilinkach recept napstruha pstruh s lilkem pstruh naložený nalozeny pstruh na gril pstruh na grilu se zeleninou pstruh pečená na zelenině marinovany pstruh na grilu pstruh v marinádě marinada pstruh marinady na pstruhy marynovaný pstruh pečená pstruh

Zapomněl/a jsem heslo