Rychlé brownies aneb sladkého není nikdy dost

HUSTENKA Kuchařka: HUSTENKA

Doba přípravy: 40-45min 10-12 porcí Moučníky , Řezy 4 názory

Suroviny

3/4 hrnku prosáté polohrubé mouky
1/4 hrnku holandského kakaa
1/4 kávové lžičky soli
170 g tmavé čokolady nasekané nadrobno
3/4 hrnku másla
1 hrnek cukru krystal či krupice
3 cela vejce větší (nejlépe L)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku na plotně ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu za stálého míchání. Směs nalijeme do mísy (dělám v robotu), přidáme cukr a postupně po jednom zašleháváme vejce. Mezitím si předehřejeme troubu na 170°C.

  2. Mouku prosejeme a rovněž kakao, smícháme a přidáme opatrně do směsi. Hotové těsto nalijeme do formy jaké chcete, ale menší, já to střídám. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 20-25 minut.

  3. Hotové vyjmout z formy, okrájet okraje. Servírujeme jen pocukrované s moučkovým cukrem, se smetanovou zmrzlinou, nejlépe vanilkovou s ušlehanou šlehačkou.

Poznámka

Je opravdu jedno jestli použijte náhražku místo másla či levnější čokoládu, ale výsledek nebude takový, jaký má být, máslo jako takové a opravdu kvalitní čokoláda (70-80%) dělají opravdu své.

Osobně jsem prosela i cukr, abych měla co nejjemnější směs a mouku s kakaem jsem prosévala do misky na střídačku (jednou mouka, jednou kakao, jednou mouka, jednou kakao atd.)

Tento dezert či moučník je super především pro milovníky čokolády.

Pokud jej vyndáte dříve o pár minutek z trouby, již se z něj stává suflééé a výbornéé:-))),pokud na něj zapomenete či dáte větší stupeň na troubě, bude tvdrší, ale stále dobré, i když bude tvrdší - jelikož po vychladnutí čoko se mi to párkráte stalo, i tak byl super se šlehačkou. Těsto totiž změklo díky šlehačce, ovšem záleží, jak dlouho jste jej zapomněli :-DDDD.

Až se naučíte mít v ruce pečení tohoto dezertíku, utrhnou vám všichni ruce a děti jej milujíííí obzvláštěěě, vyzkoušeno :-).

Chce to ze začátku jen trpělivost, ale výsledek stojí za to:-)).

Porce jsou jen orientační, každý děláme jinak velké a každý pečeme v jiných formách.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé brownies aneb sladkého není nikdy dost

  • HUSTENKA HUSTENKA(autor receptu)

    Urcite by ti slo i namichat s mlecnou coko a nebo cele mnozstvi dat mlecnou coko,bude to pak sladsi:-)),ale chce to cokoladu bez palmoveho oleje a E473ci E472.Pousti hrozne olejeee:-(((((,a neda se s ni pracovat a nebo ja to aspon neumim,vzdy se mi oddelil olej a coko byla jen tuha hromadka,takze letela do kose

    Odpovědět

  • Jiří Žilavý Jiří Žilavý(neregistrovaný)

    Mám řád sladkés čokoládou. Vyzkouším.

    Odpovědět

  • HUSTENKA HUSTENKA(autor receptu)

    My to delame takhle,jak uz jsem psala,kazdeho vec,jak si to udela:-)),do obyc buchty s kremem ,neresim,do tutoho ano:-),kazdy jsme zvykly na nevo jineho,navic takhle to bylo i v receptu,ktery jsem dostala pred lety:-));-):-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Tento moučník jsem zatím nepekla, ale pokud někam přijde mouka a kakao, tyto suroviny si smíchám dohromady, zdá se mi to mnohem lepší, než přidávat každou zvlášť. Nejde to např. u bábovky, kde se část těsta obarví kakaem, ale u jiných receptů bez problému ;-) +2:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: čoko brownies s višněmi jaký cukr do brownies rychly brawnies rychle čokoládove brownies brownies super rychle recept brownies rychůe rychle briwnies mramorované bábovky na plech rychle brovnies rychlé dobrý sladkého rychlé pečení v hrnku