Zelenina Tian

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku, nadrcené
2 syrové neloupané brambory
1 cuketa
1/2 máslové dýně
3 velká rajčata
sůl
pepř
sušený tymián
1/2 hrnku strouhaného parmazánu nebo pecorina

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a restujeme do růžova. Pak přidáme na jemno pokrájený česnek, asi minutu opékáme. Směs rozložíme na dno připravené keramické formy.

  2. Předehřejeme troubu na 180 °C. Nakrájíme brambory, cuketu, okrájenou a očištěnou dýni i rajčata na půlcentimetrová kolečka a naskládáme střídavě pravidelně do mísy. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a polijeme lžící olivového oleje.

  3. Zakryjeme mísu alobalem a pečeme asi 40 minut, dokud nejsou brambory měkké. Pak odkryjeme, posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Je to oblíbený jihofrancouzský pokrm ze zapékané zeleniny. Tian byla oblíbená kuchyňská hliněná nádoba – mísa, používaná na vaření.

volně podle fortheloveofcooking.net

Komentáře k receptu Zelenina Tian

Tématické fráze: tián tian recept zeleninový tián cuketa tian recepty ze zeleniny gratinovana zelenina hliněná nádoba tian recepty hlinena mysa zapečená zelenina tian recept tian zeleninove tian co je tian jidlo zeleninový tian recept zavarana zelenina recepty ratatouille tian pokrm tian top recepty tian pokrm