Zelenina, co dům dá

HUSTENKA Kuchařka: HUSTENKA

Doba přípravy: 35-45min 5-6 porcí Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

3 papriky
1 cuketa
4 brambory vařené ve slupce
1-2 cibule
5-8 stroužků česneku
200-250 g balkánského sýru
sůl
pepř mletý
tymián
3 polévkové lžíce olivového oleje na vymazaní pekáčku
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vymažeme pekáček či zapékací misku olivovým olejem. Nakrájíme na půl kolečka cibuli a dáme do pekáče. Přidáme k ní oloupanou a nakrájenou cuketu na kostičky a rovněž i brambory, vařené ve slupce.

  2. Brambory mohou být ve slupce či bez ní, záleží, jak kdo má rád. Jako poslední přidáme papriky bez jadérek, nakrájené také na kostičky či proužky, opět záleží na vás. Je jedno, jaké použijete, osobně jsme použila trikoloru - balení paprik, kvůli barevnosti.

  3. Okořeníme: opepřit - nejlépe čerstvě mletým pepřem, přidat tymián a osolit (jemně). Promíchat v pekáčku, aby se vše smísilo s kořením. Dát do vyhřátě trouby péct na 180°C 35-45 minut, doměkka, hlavně u paprik.

  4. Každý máme jinou troubu, proto teplota a délka pečení je jen orientační. Pokud máte troubu s grilem není na škodu zeleninu pogrilovat. Před vložením do trouby jsem pekáček přikryla alobalem.
    2-3x promíchat během pečení, aby se nepřichytlo.

  5. Mezitím, co je zelenina v troubě si oloupeme a nakrájíme česnek na tenké plátky. Česnek se přidává 8-10 minut před dopečením takto na plátky a opět promíchat. Po vytažení z trouby bud nastrouháme či nalámeme balkánský sýr na zeleninu ještě za tepla a promícháme. Dle chutí dosolit.

Poznámka

Tento receptík je tzv.,co dům dá.

Mě zbyla zelenina a vařené brambory z předchozího dne, tak jsem si řekla, že si udělám takový mixík - trochu snad zdravý:-))).

Soli jsem dávala záměrně málo, neboť balkánský sýr je sám o sobě dosti slaný a mít jídlo jako solné doly také není dobré.

Koření je na každém, jak kdo má rád, viz pepř a tymián.

Osobně miluju česnek v jakékoli podobě, takže 8 stroužků bych se vůbec nebála, ale také záleží na odrůdě česneku. Víte sami, že některého stačí dva tři stroužky a člověk se nestíhá uhasit a u některého nestačí ani polovina paličky. U nás jsme zvyklí téměř vše nějak zužitkovat:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelenina, co dům dá

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jak nejlépe zužitkovat papriky pekacek co dum da jidlo co dům dá jak se dá zužitkovat paprika jaká zelenina se da pect jídlo co dům dá zelenina co se dá pect co dum da vareni

Zapomněl/a jsem heslo