Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 925 kJ / 3 328 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,94 g |
| Tuky | 101,02 g |
| Vláknina | 23,46 g |
| Cholesterol | 199 mg |
| Sodík | 163 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 524,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polohrubou mouku proseji, smíchám ji se špetkou soli a 1/2 polévkové lžíce moučkového cukru. Druhou polovinu polévkové lžíce moučkového cukru smíchám s droždím a zaliji mírně ohřátým mlékem.
Krok 2: Sádlo a máslo rozpustím a nechám zchladnout. Pak naliji na mouku spolu s droždím, přidám zbytek mléka a pečlivě vařečkou vymíchám řidší těsto, které popráším lehce moukou, přikryji čistou utěrkou a nechám nejlépe na teplém místě asi 40 minut kynout.
Krok 3: Mezitím si nakrájím broskve na plátky, smíchám je s 1 polévkovou lžící moučkového cukru a 15 g jemně nastrouhaného zázvoru (se zázvorem můžeme použít i kompotované broskve nebo čerstvé jahody) a nechám odpočinout.
Krok 4: Až je těsto vykynuté, vyklopím je na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou, natřu si dlaně olejem a těsto opatrně rozprostřu po celém plechu. Nahoru naskládám krájené broskve a zasypu drobenkou.
Krok 5: Přikryji čistou utěrkou a nechám dalších 10-15 minut v klidu kynout. Poté dám plech do trouby vyhřáté na 180 °C a peču 40 - 45 minut.
Zveřejněno 24. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč se zázvorovými broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gEnk
Moje poznámka
Koláč se zázvorovými broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gEnk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
cukr moučkový,
droždí,
sádlo,
máslo,
mléko,
zázvor,
broskve,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře (1)