Angreštový clafoutis
Angreštový clafoutis je tradiční francouzský dezert, který si získává stále větší oblibu i v našich končinách. Kombinuje jemnou chuť sladkého těsta s osvěžující kyselostí angreštu. Tento dezert se připravuje velmi snadno a rychle a výsledek vás překvapí svou lahodností a lehkostí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 752 kJ / 2 331 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 51,85 g | 
| Tuky | 94,02 g | 
| Vláknina | 12,30 g | 
| Cholesterol | 1,23 g | 
| Sodík | 911 mg | 
| Sůl | 2,09 g | 
| Sacharidy | 313,18 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Angreštový clafoutis
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2w4J
Moje poznámka
					
				
Angreštový clafoutis
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2w4J
Nejnovější recepty
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 52 minutami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 1 hodinou
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 2 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 2 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 2 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 3 hodinami
	
			
	
	
Tiramisu od Itala
Chasti před 3 hodinami
	
			
	
	
Krupicová kaše
Lida.Rose před 3 hodinami
	
			
	
Romadurová pomazánka
kulaslf před 4 hodinami
	
			
	
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 4 hodinami
						Tématické fráze:
						
							angreštový sirup, 
						
						
							angreštový sirup recept, 
						
						
							angraštový, 
						
						
							akgrestovy puding, 
						
						
							recept na angreštový sirup, 
						
						
							rebarborový clafoutis, 
						
						
							angrešový sirup recept, 
						
						
							clafoutis, 
						
						
							bublanina clafoutis, 
						
						
							recept na clafoutis, 
						
						
							recept clafoutis, 
						
						
							angreštovy sirup recepty, 
						
						
							angreštov, 
						
						
							bublanina s angrešt, 
						
						
							bublanina z angrestu, 
						
						
							angreštová buchta z čerstvého angreštu, 
						
						
							angreštové recepty, 
						
						
							výborný angreštový bublanina, 
						
						
							angrešt recepty, 
						
						
							angraštový sirup recept
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							angrešt, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							mléko, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							vanilkové aroma, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
Komentáře (3)
Clafoutis je to jen tehdy, jsou-li pri priprave tohoto moucniku pouzity tresne . S jakymkoliv jinym ovocem uz by to technicky nemel byt clafoutis, ale flognarde, tedy ve Francii, ale tez i na tamnich webovych strankach nekdy chybuji ;-
Jeste dodam, ze ve Francii clafoutis patri do kategorie "svitek", v zadnem pripade to neni nase bublanina, tu tam maji tez a pod jmenem - gateau aux cerises
Zde jsem nasla nekolik receptu:
cuisine.notrefamille.com/recettes-cuisine/gateau-aux-cerises-15215-u.html
Já to pekl s višněmi před týdnem podle rcp z novin, říkali tomu Francouzská bublanina
Už surovinami mi těsto přišlo jako na palačinky... a taky část těsta co se nevešla do koláčové formy skončila jako palačinka na pánvi.
No, snědlo se to... Resp. mančaft ochutnal a já to dojedl
Pokud tento rcp někdo zkusí, doporučuji nepodcenit prezentaci jídla jako francouzskou specialitku, která má s naší bublaninou opravdu ale opravdu málo společného...