Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 246 kJ / 5 078 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,03 g |
| Tuky | 256,66 g |
| Vláknina | 5,40 g |
| Cholesterol | 2,21 g |
| Sodík | 725 mg |
| Sůl | 1,56 g |
| Sacharidy | 607,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot:
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20-25 min. do růžova. Krok 2: Krém:
Mléko s rozmíchanou moukou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 min. (stále mícháme), odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného zamíchání vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách přidáváme vychladlou kaši. Plechovku mandarinek scedíme, pár jich necháme na ozdobu, zbytek zašleháme do krému. Krok 3: Na vychladlý piškot naneseme krém a na něj ušleháme šlehačky s 5 PL cukru a ztužovači. Rovnoměrně rozetřeme, ozdobíme dle fantazie.
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20-25 min. do růžova. Krok 2: Krém:
Mléko s rozmíchanou moukou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 min. (stále mícháme), odstavíme a hustou kaši necháme při pokojové teplotě za občasného zamíchání vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Po lžičkách přidáváme vychladlou kaši. Plechovku mandarinek scedíme, pár jich necháme na ozdobu, zbytek zašleháme do krému. Krok 3: Na vychladlý piškot naneseme krém a na něj ušleháme šlehačky s 5 PL cukru a ztužovači. Rovnoměrně rozetřeme, ozdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 19. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bruselské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DVv5
Moje poznámka
Bruselské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DVv5
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 10 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 5 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 5 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 5 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 5 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 6 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 8 hodinami
Tématické fráze:
bruselské řezy,
recept na bruselské řezy,
řezy brusel,
bruselský řez,
brusel řezy,
famozni řezy,
bruselské rezy recept,
bruselský krém,
brusel na plech,
rezy,
moučník brusel,
krém na bruselské řezy recept,
bruselsky řezy,
bruselský krém,
brusel rezy recept,
bruselské řezy s vaječným likérem,
top recepty-řezy,
bruselsky rezi,
bruselsky moučník,
top recepty rezy
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
mléko,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr,
cukr vanilinový,
mandarinky,
šlehačka 33%,
cukr,
ztužovač šlehačky
Komentáře (4)