Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 483 kJ / 593 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 35,93 g | 
| Tuky | 17,73 g | 
| Vláknina | 7,67 g | 
| Cholesterol | 102 mg | 
| Sodík | 317 mg | 
| Sůl | 1,12 g | 
| Sacharidy | 68,72 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso vložte do mísy. Mléko ohřejte a namočte v něm toustový chléb zbavený kůrky, tekutinu vymačkejte a chléb dejte k masu. Osolte, opepřete, přidejte najemno podrcený česnek, špetku provensálských bylinek a důkladně masovou směs promíchejte. Rozdělte na tři díly a vytvarujte koule. Koule přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut.
	Krok 2: Na pánvi rozehřejte olej. Nakrájejte cibuli nadrobno a zpěňte. Mrkev a celer nakrájejte na drobné kostičky  a přidejte k cibuli. Opékejte za občasného míchání dozlatova. Přidejte protlak a promíchejte, zalijte drcenými rajčaty, osolte, opepřete a vařte do zhoustnutí. Odstavte z ohně a přimíchejte petrželku.
	Krok 3: V rendlíku přiveďte k varu vodu s mlékem. Osolte. Přisypte polentu a míchejte, dokud není hotová.
	Krok 4: Na talíř nandejte polentovou kaši, na ní ragú a masové koule a posypte podle chuti parmezánem.
Zveřejněno 25. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkD2
Moje poznámka
					
				
Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkD2
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							masové ragů, 
						
						
							recept na masové ragú z z mletého masa, 
						
						
							provensálská masová směs, 
						
						
							masové koule s parmezánem
						
					
						Suroviny:
						
							maso hovězí mleté, 
						
						
							chléb toustový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							česnek, 
						
						
							koření provensálské, 
						
						
							olej, 
						
						
							cibule, 
						
						
							celer, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							rajče drcené, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							parmazán, 
						
						
							voda, 
						
						
							mléko, 
						
						
							polenta, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (2)