Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 135 kJ / 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,39 g |
Tuky | 43,51 g |
Vláknina | 3,20 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 1,44 g |
Sůl | 3,54 g |
Sacharidy | 35,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky toastového chleba lehounce potřeme máslem a dáme do trouby na plech vyložený alobalem. Necháme péct cca 8-10 minut na cca 180 stupňů, aby byl chléb křupavý. Po pár minutách pečení zkontrolujeme a plech otočíme.
Krok 2: Když je chléb opečený, z alobalu uděláme "hnízdečka" - alobal složíme nadvojito a okraje zvedneme. Každý plátek vložíme do jednoho alobalu.
Krok 3: Na každý plátek rozklepneme jedno vejce, které lehce osolíme, opepříme a posypeme mletou červenou paprikou.
Dáme zpět do trouby na cca 10 minut, aby se udělalo volské oko. Krok 4: Hermelín mezitím nastrouháme nahrubo. Krok 5: Když je volské oko téměř hotové, vytáhneme plech a každý plátek posypeme nastrouhaným hermelínem.
Vrátíme zpátky do trouby a necháme pár minut zapéct, (aby se hermelín roztekl). Krok 6: Můžeme podávat teplé i studené.
Dáme zpět do trouby na cca 10 minut, aby se udělalo volské oko. Krok 4: Hermelín mezitím nastrouháme nahrubo. Krok 5: Když je volské oko téměř hotové, vytáhneme plech a každý plátek posypeme nastrouhaným hermelínem.
Vrátíme zpátky do trouby a necháme pár minut zapéct, (aby se hermelín roztekl). Krok 6: Můžeme podávat teplé i studené.
Zveřejněno 18. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toasty s volským okem a hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Qz
Moje poznámka
Toasty s volským okem a hermelínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Qz
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 13 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 3 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 4 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 5 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 6 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 6 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 7 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 9 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 9 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 10 hodinami
Tématické fráze:
zapečeny toust s volskym okem,
tousty s volským okem,
tousty s volská oka,
volske oko v toustu,
tousty a volské oko,
volské oko s tousty,
toustovy chleba s volskym okem,
volské oko v toustovém chlebu,
toustový chleba a volská oka,
zapečeně volské oko,
toustový chleb s volským okem,
toust s volským okem,
z toustového chleba s volskym okem,
toast s volským okem a anglickou slaninou,
zapečený toust s volským okem v troubě,
volské oko na toustu,
toast se sazenym vejcem,
toust s volský okem,
toust s volskym toustem,
toustovy chleba s volská oka
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
vejce,
sýr hermelín,
máslo,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
alobal
Komentáře (1)