

Anglický toast s vejcem
Suroviny 1 porce
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 plátky bílého chleba
- 2 vejce
- 2 lžíce másla
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Do každého krajíčku vykrojíme otvor o průměru asi 3 cm (nebo čtverec) a z jedné strany osmahneme na másle.
Potom otočíme, přes otvor položíme křížem slaninu a trochu vmáčkneme dovnitř.
Zalejeme vejcem tak, aby se žloutek udržel v jamce a opékáme zespodu, dokud vejce lehce neztuhne.
Osolíme a opepříme podle chuti a obložíme čerstvou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Chybí mi ta pravá anglická preciznost a dokonalost.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Anglický toast s vejcem
-
honajz: To jsem zkoušel, ale nevypadá to potom moc hezky a ani to nechutná tak dobře.. Tento poloudělaný styl se mi líbí více
-
Lepší je dát toast na máslo, na něj šunku nebo slaninu (klidně i do ní udělat patřičnou díru), a do díry dát vajíčko, a teprve POTOM to celé otočit a dopéct.
-
+5 velmi líbí mňamka
-
Jestli byla slanina křupavá - to nevím. Toto jídlo dělal můj muž, když jsem nebyla doma. Ta "blbá paprika" je tam asi proto, že jí máme rádi a jako příloha k podobným jídlům nám prostě chutná.
-
jako anglicka snidane to vubec nevypada vzdyt ta slanina na fotce nejspis nebude ani krupava a co tam dela ta blba paprika???
-
Sorry,vzpoměl jsem si co kdysi vyprávěl kamarád který jezdil do Anglie s kamionem, co pravidelně snídal na trajektu mezi Calais a Doverem.
Tonda - kuchař elev u Papriky -
No, Tono, zaskakuješ dobře, teda.
Ale nebudeš věřit, něco takového si dělával kdysi můj syn, když byl malý. Vydlabal střed z chleba, opekl ho trošku z každé strany a pak do toho děravého středu šoupl syrové vajíčko, na to šunku, nebo slaninu a při pohledu na to, jak si malý soplan debužíroval pak u stolu, měli jsme všichni hlad.
-
Tondo-záskočáku
, to nemohlo přijít dříve, než jsem udělala večeři
Tak příště
-
Večer se mi zachtělo něco málo anglické snídaně.Dovedou se ti lordy a lady pěkně poránu rozšoupnout.
Tonda - záskok za Papriku