Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Placičky z hlívy ústřičné

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: z dávky kterou jsem dělala bylo 25ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 713 kJ /
1 365 kcal
Bílkoviny83,41 g
Tuky40,22 g
Vláknina55,00 g
Cholesterol 608 mg
Sodík 1,77 g
Sůl4,17 g
Sacharidy139,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Ty podusíme na másle (15 minut) a necháme vychladnou. Umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, majoránku, sůl, pepř, solamyl, hladkou mouku, vejce, brambory. Krok 2: Promícháme, popřípadě dochutíme. Těstíčko musí být husté jako na bramboráky. Smažíme na lívanečníku nebo pánvičce. Příloha: brambory, bramborová kaše, pečivo a zelenina.

Zveřejněno 15. 1. 2011

Poznámka autorky janatka

Zdroj:z knihy- Nedoceněná houba současnosti o hlívě ústřičné. Recept píši jak je uvedeno v kuchařce. Dala jsem i nožičky hub. Podušením krásně změkly. Já dělala z 40 dkg hub. Hlívu jsem nemlela, byly cítit kousky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znzY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znzY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Byla to bašta, houby se vůbec mlít nemusí:-p:yes:

jistě vyzkouším

Dooga.jsem ráda,že chutnaly.:yes:

Dneska byly k večeři. A neměly chybu. :yes: Také jsem nemlel. A byly výborné.

Ty placičky se mi moc líbí, určitě je vyzkouším:yes::yes: +

Mě se také zdálo kg moc a tak proto jsem zvolila menší dávku a jinak jsem dala dvě vajíčka a mouku potom podle hustoty,ale je tam solamyl a ten to zahustil více sám.:-p

Janatko, takové placičky s hlívou si nechám líbit;-) a máš 4.bod:yes:

Ivet, to fakt vypadá báječně!! Ale kilo hlívy?:-O Ježkovy oči, ještě, že by nám stačila polovina! Já to zkusím, ukládám!!:yes:

to vypadá moc dobře.:-p:yes: - jinak já taky nikdy houby nemelu, chci aby třeba v hubníku prostě byly cítit ty houby. ;-):-p

Tématické fráze:
kuchyňská úprava hlívy ústřičné, hlíva ústřičná recepty, pokrmy z hlívy ústřičné, úprava hlívy ústříčné, hlíva ústřičná kuchynská úprava, hlíva ústřičná ůprava, recepty z hlívy ústřičné, placky z hlívy ústřičné, placky z hlívy, hlíva ústřičná příprava, recept z hlívy ústřičné, recepty hlíva ústřičná, úprava hlíva ústřičná, hlíva ústřičná, úprava hlívy, příprava hlívy ústřičné, recepty z hlívy, bramborák z hlívy ústřičné, hlíva úprava, pokrmy z hlívy

Suroviny:
hlíva ústřičná, máslo, pepř mletý, solamyl, majoránka, mouka hladká, vejce, brambory, sýr eidam, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu