Sterilované okurky "RUSY"
Příprava těchto sladkokyselých okurek je sice trochu zdlouhavější, ale výsledná chuť za to čekání rozhodně stojí. V receptu využijete přerostlé okurky zbavené slupek a semínek, takže žádná nepřijde nazmar.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 255 kJ / 1 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,60 g |
Tuky | 12,87 g |
Vláknina | 84,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 44,63 g |
Sůl | 110,00 g |
Sacharidy | 361,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřince. Hmotnost okurek po očištění by měla být 3 kg.
Krok 2: Připravené okurky nakrájíme na pásky či řezy a vložíme do čisté nádoby. Přisypeme 50 g soli, promícháme a necháme jeden den uležet.
Krok 3: Na druhý den slijeme z nádoby s okurkami vodu. Neproplachujeme.
Krok 4: V hrnci svaříme 2 litry vody s 33 ml octa. Horkým nálevem zalijeme okurky v nádobě, promícháme a necháme opět den uležet.
Krok 5: Na druhý den octovou vodu slijeme. V hrnci svaříme 75 ml vody, 90 g cukru, 30 g soli a 19 ml octa. Přidáme 2 lžíce hořčičného semínka.
Krok 6: V tomto nálevu vaříme 300 g očištěné a nakrájené cibule tak dlouho, až je sklovitá. Nakonec vmícháme scezené okurky a vše důkladně promícháme.
Krok 7: Takto připravenou směs plníme do čistých zavařovacích sklenic, zavíčkujeme čistými víčky a sterilujeme 30 minut při 100 °C.
Zveřejněno 11. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilované okurky "RUSY"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qxl0
Moje poznámka
Sterilované okurky "RUSY"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qxl0
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 12 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 12 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 7 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 9 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 10 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 10 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 11 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 12 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 13 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 14 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 14 hodinami
Tématické fráze:
nakládané okurky rusy,
rusy z okurek,
cuketove rusy,
zavařené okurky rusy,
rusy recept,
nalev na okurky rusy,
zavařování okurek rusy,
recept okurkove rusy,
rusy,
recept na okurky bez jádřinců,
ruse z okurek,
okurky rus,
nalev okurky rusy,
rusy ze salátových okurek,
okurkove rusy,
recept na rusy,
recept rusy,
zavařování rusů,
zavařování okurek ruse,
přerostlé okurky
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
sůl,
semínka hořčičná,
ocet,
cukr,
voda
Komentáře (3)