Sterilované okurky "RUSY"

emkanika Kuchařka: emkanika

Doba přípravy: 2,5 hodiny Zavařeniny 1 názor

Suroviny

3 kg přerostlých okurek nebo salátových (čistá váha)
30 dkg nakrájené cibule
8 dkg soli
hořčičné semeno
0,52 dl octa
9 dkg cukru
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Velké okurky oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřince. Nakrájíme na pásky, ( já krájím na kousky, lépe se potom konzumují). Dáme do nádoby, osolíme 5 dkg soli, promícháme a necháme den uležet.

  2. Slijeme vodu se solí, neproplachujeme. Svaříme 2 litry vody s 0,33 dl octa, vřelé nalijeme na okurky, opět promícháme a necháme den uležet.

  3. Slijeme octovou vodu. Svaříme 0,75 dl vody, 9 dkg cukru, 3 dkg soli, 0,19 dl octa a hořčičné semínko (dávám 2 polévkové lžíce). V tomto nálevu uvaříme 30 dkg nakrájené cibule, až je sklovitá, vmícháme scezené okurky a vše důkladně promícháme. Promíchané plníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 100 stupních.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sterilované okurky "RUSY"

Tématické fráze: nakládané okurky rusy rusy z okurek cuketove rusy zavařené okurky rusy rusy recept nalev na okurky rusy zavařování okurek rusy recept okurkove rusy rusy recept na okurky bez jádřinců ruse z okurek okurky rus nalev okurky rusy rusy ze salátových okurek okurkove rusy recept na rusy recept rusy zavařování rusů zavařování okurek ruse přerostlé okurky

Zapomněl/a jsem heslo