Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 958 kJ / 2 380 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 26,20 g | 
| Tuky | 231,05 g | 
| Vláknina | 13,75 g | 
| Cholesterol | 694 mg | 
| Sodík | 207 mg | 
| Sůl | 0,40 g | 
| Sacharidy | 42,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).
	Krok 2: Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé šlehačky pak zcela nakonec kakao).
	Krok 3: Přelijeme do uzavírací nádoby, necháme prochladnout a pak uložíme do lednice dobře vychladit.
V den spotřebování klasicky ušleháme.
V den spotřebování klasicky ušleháme.
Zveřejněno 29. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvmG
Moje poznámka
					
				
Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvmG
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 4 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							výroba domácí šlehačky, 
						
						
							jak se dělá šlehačka, 
						
						
							výroba pařížské šlehačky, 
						
						
							pařížska slehacka, 
						
						
							recept na domácí pařížskou šlehačku, 
						
						
							domácí šlehačka z másla a mléka, 
						
						
							parizska slehacka recept, 
						
						
							jak se dělá pařížská šlehačka, 
						
						
							recept na parizskou šlehačku, 
						
						
							pařížská šlehačka z kakaa, 
						
						
							jak udelat domaci slehacku, 
						
						
							pařížská šlehačka s máslem, 
						
						
							jak vyrobit pařížskou šlehačku, 
						
						
							jak se dela domaci slehacka, 
						
						
							jak udělat pařížskou šlehačku, 
						
						
							domaci šlehačkou, 
						
						
							recepty pařížská šlehačka, 
						
						
							výroba domácí šlehačky recept, 
						
						
							recept-domácí pařížská šlehačka, 
						
						
							domaci pařižska šlehačkou
						
					
						Suroviny:
						
							mléko plnotučné, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mléko plnotučné, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							kakao
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (15)
Tvoje vypadá taky báječně.
Jana Remkova: to nebylo hezké. Když se mi něco nelíbí, šetřím klávesnici.
Ovšem mi to nedalo a hledala jsem v sešitě po mamce. Šlehačku jsem nevyráběla léta, žloutek
jsem si nepamatovala. Opravdu tam není. Jen 200ml horkého mléka a 12,5 dkg másla. Máslo
rozpustit v mléce a v mixéru šlehat asi 5 minut. Nechat dobře vychladit, ušlehat a je hotovo.
Jo a na paříž. přidat do horkého mléka 2lžíce kakaa.
U nás tyhle šlehačky chutnaly, jako šlehačky se tvářily, účel splnily. Proto jsou tady.
(A nejstarší vložený, hloupý koment odpovědi opravdu hoden není.)