Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 891 kJ / 213 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,88 g |
| Tuky | 7,84 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 113 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 21,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části.
Krok 2: V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a osolíme dle chuti. Do umíchané směsi naložíme připravená kousky jater alespoň na dvě hodiny, pak je jeden po druhém z misky vyndaváme, obalíme v mouce a ihned klademe do pánve s rozpáleným olejem. Smažíme z obou stran ZPRUDKA dozlatova.
Krok 3: Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem. K játrům můžeme připravit i česnekovo-zázvorový dip.
Zveřejněno 6. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekovo-zázvorová játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr82
Moje poznámka
Česnekovo-zázvorová játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr82
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 16 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 19 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Darwin před 1 hodinou
Bílková bábovka
Pavluska75 před 1 hodinou
Klobásníky
Krista56 před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 3 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 3 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 3 hodinami
Gulášová polévka
o.d před 3 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí játra se zázvorem,
játra na zázvoru,
játra se zázvorem,
veprova jatra se zazvorem,
dip k restovaným játrům,
česnekovo zázvorová pasta
Suroviny:
játra vepřová,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
česnek,
zázvor,
mouka hladká,
olej
Komentáře (9)
to je váš recept?