Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 891 kJ / 213 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,88 g |
Tuky | 7,84 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 21,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části.
Krok 2: V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a osolíme dle chuti. Do umíchané směsi naložíme připravená kousky jater alespoň na dvě hodiny, pak je jeden po druhém z misky vyndaváme, obalíme v mouce a ihned klademe do pánve s rozpáleným olejem. Smažíme z obou stran ZPRUDKA dozlatova.
Krok 3: Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem. K játrům můžeme připravit i česnekovo-zázvorový dip.
Zveřejněno 6. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekovo-zázvorová játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr82
Moje poznámka
Česnekovo-zázvorová játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr82
Nejnovější recepty
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno před 14 hodinami
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Koláč z lišek
Přidáno před 21 hodinami
Kančí řízky se zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Sachr dort z jablek
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnečka z cukety
Liduš před 2 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
toprecepty.cz před 1 hodinou
Pavliny halušky
terundela před 3 hodinami
Hrnková bábovka
lunav1 před 5 hodinami
Hruškový špaldový perník
Brumaire před 15 hodinami
Kuřecí mexické nudličky
Tally před 16 hodinami
Česnekový bůček na pivě
lubosykora1 před 17 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rradka před 18 hodinami
Cikánské kuře
Sahula před 18 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
Sahula před 19 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí játra se zázvorem,
játra na zázvoru,
játra se zázvorem,
veprova jatra se zazvorem,
dip k restovaným játrům,
česnekovo zázvorová pasta
Suroviny:
játra vepřová,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
česnek,
zázvor,
mouka hladká,
olej
Komentáře (9)
to je váš recept?