

Česnekovo-zázvorová játra
Suroviny 2 porce
- 400 g vepřových jater (drůbežích, králičích)
- sůl
- pepř mletý
- 1 vejce
- 1 lžíce česneku nastrouhaného
- 1 lžíce zázvoru čerstvě nastrouhaného
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části.
V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a osolíme dle chuti. Do umíchané směsi naložíme připravená kousky jater alespoň na dvě hodiny, pak je jeden po druhém z misky vyndaváme, obalíme v mouce a ihned klademe do pánve s rozpáleným olejem. Smažíme z obou stran ZPRUDKA dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem. K játrům můžeme připravit i česnekovo-zázvorový dip.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Česnekovo-zázvorová játra
-
Jirku znám stejně jako zizala, už několik roků ,je to excelentní kuchař a pekař
jeho recepty mám vyzkoušené a jsou to oblíbené stálice v našem jídelníčku. A to manžel o novinky zrovna nestojí.
-
zizala: oki, já se jen ptala
-
Lenunka: Jirku znám z receptů.cz. Je autorem stovek receptů
-
recepty73: no je jich tam většina, těch Vašich...
-
Lenunka: ...ano já, některé ze zdejších kuchařek vám to určitě i potvrdí ..."knihuvareni.cz" neznám, ale evidentně tam jsou mé recepty ...jak je to možné nevím
-
recepty73: no je to z webu knihavareni.cz a mě to připadá, že to někdo celé sepsal a dole je i kdo to provozuje, nepřijde mi to jako stránky, kam může člověk přidat recept, alespoň mě se ta možnost neukazuje...to jste tedy všechno sepsal vy?
-
Lenunka: ...jistě, nekradu
-
http://knihavareni.cz/recept/1383/cesnekovo-zazvor...
to je váš recept?