Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 109 kJ / 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,68 g |
Tuky | 49,71 g |
Vláknina | 10,12 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,75 g |
Sacharidy | 14,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobno, hodně drobno a dáme do hrnce osmahnout.
Krok 2: Jakmile pustí tuk, přidáme najemno nasekanou cibuli a restujeme do zlatova.
Krok 3: Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, krátce společně orestujeme, to už je skoro nasucho, přidáme hrnek vody a dvě kostky masoxu a provaříme.
Krok 4: Přidáme 2 l vody a vaříme.
Krok 5: Z mletého masa, které jsme podle vlastní chuti okořenili a přidali jedno vejce, žádnou strouhanku, mouku nebo housky.
Krok 6: Jen maso, vejce a koření, vykrajujeme malou lžičkou nočky a zavařujeme do vývaru.
Krok 7: Z vejce, mouky a trochu vody připravíme panýrunk (na obalování řízků), přidáme strouhanku a vytvoříme polotuhou hmotu, přidáme zázvor a opět lžičkou nočky a šup do polévky.
Krok 8: Polévku dosolíme nakonec.
Zveřejněno 14. 9. 2009 15:11
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jqpy
Nejnovější recepty
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno před 21 minutami
Pomalu pečená krkovička
Přidáno před 34 minutami
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Havelské posvícení provoní ořechové cukroví. Staročeský recept je snadný a připomene nám kuchyni babiček
Vyzkoušeli jsme knedlíky z pražského Knedlína. Jeden stojí 69 Kč a kromě sladké klasiky nabízejí i s krevetami
Kachní stehna na zelí: Šťavnaté masíčko a kyselá zelenina jsou báječnou kombinací, kterou zvládne i začátečník
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Noumik před 6 minutami
Bábovka s jablkem a Margotkou
daniela1262 před 1 hodinou
Slaný hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy
Swarofka před 8 hodinami
Bramboračka č. 3
IvanaK před 11 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 12 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 13 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 13 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 14 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 14 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 14 hodinami
Komentáře (2)