Hovězí s játry na zázvoru

Radulinka6 Kuchař: Radulinka6

Doba přípravy: 120 minut 6 porcí Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

3/4 kg kližky
40 dkg vepřových jater
1 velká cibule
5 stroužků česneku
2 cm zázvoru
sůl
pepř
1 kostka silného vývaru
hladká mouka
sádlo
zelené fazolky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, játra na nudličky, česnek na plátky.

  2. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme maso, opečeme ze všech stran, přidáme česnek, zázvor, pepř a zalejeme vývarem, dusíme asi hodinu a půl.

  3. Játra si uvaříme zvlášť -vhodíme do horké vody, přecedíme a přidáme k masu.

  4. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalejeme vodou, přidáme fazolky a 15 minut podusíme. Ke konci přidáme trochu zázvoru a utřeného česneku.

Poznámka

Fazolky můžeme podávat zvlášť, jako přílohu. Podáváme s uvařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hovězí s játry na zázvoru

Tématické fráze: hovězí játra hovězí s játry hovězí maso s játry jídla z hovězí játry jidlo z jatry hovezi maso s jatrou játra hovězí příprava hovězí jatry hovězí s játrama fazolky po arabsku recepty z hovězí játry recept na hovězí játra co s hovězími játry hovězí guláš s játry recept z hovezi jatry pečená kuřecí játra na zázvoru vepřová játra na zázvoru hovězí s játry recept minuty z z hovezich jater hovězí maso s játrama

Zapomněl/a jsem heslo