Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínové karbanátky s mletým masem

Dozlatova usmažené karbanátky jsou velice oblíbené. Vyzkoušejte je ozvláštnit přidáním hermelínu, získají tak zajímavou smetanovo-sýrovou chuť. Karbanátky si nejlépe vychutnáme s hebkou bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 299 kJ /
1 744 kcal
Bílkoviny161,55 g
Tuky106,30 g
Vláknina2,15 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 2,96 g
Sůl7,56 g
Sacharidy34,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, nastrouháme, nebo jemně pokrájíme hhermelín, který pro lepší manipulaci můžeme dát ztuhnout do mrazáku (nebo použijeme mokrý nůž). Krok 2: Přidáme smetanu, vejce, osolíme a dobře promícháme. Pak přisypeme strouhanku z jednoho staršího, ne tvrdého rohlíku, kterou nastrouháme nebo rozmixujeme a ten, kdo má rád bylinky, přidá i nasekanou petrželku. Opět promícháme. Krok 3: Mokrýma rukama uděláme 12-14 stejně velkých placiček, které obalíme ve strouhance. Krok 4: Smažíme na rozpáleném oleji v nepřilnavé pánvi z obou stran dozlatova. Placičky děláme více zploštělé, při smažení se "zvednou". Krok 5: Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.

Zveřejněno 1. 2. 2018

Poznámka autora recepty73

Do mleté směsi nedáváme cibuli ani česnek, měly by být s příjemně jemnou, smetanovo-sýrovou chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové karbanátky s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qlx5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hermelínové karbanátky s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qlx5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hermelín s mletým masem, masové karbanátky s hermelínem, hermelínové karbanátky, hermelin smaženy v mletym masem, hermelín obalený mletým masem, karbanátky z mletým masem a brambory, veprove karbenatky z hermelínem, obaleny hermelin mletým masem, hermelín obalený v mletým masem, mleté maso s hermelínem, karbanátky recept, karbanátky s hermelínem, kabenatky, karbanátky s mletým.masem a hermelínem, recept na obalený hermelín mletým masem, kabenatky z rohliku, kabenatky s mletym masem, karbenátky s hermelínem, hermelínové brambory s mletým masem, karbenátky s hermelínem

Suroviny:
maso vepřové mleté, sýr hermelín, vejce, smetana ke šlehání, sůl, rohlík, petrželka, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu