Hermelínové karbanátky s mletým masem

recepty73 Kuchař: recepty73

4 porce Mleté maso 0 názorů

Suroviny

500 g mletého masa - vepřového
200 g Hermelínu nebo Camembertu
1 vejce
100 ml smetany ke šlehání
sůl
1 starší rohlík
plocholistá petrželka - hrst
strouhanka na obalení
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso z libovějšího bůčku nebo z plece dáme do mísy, kam nastrouháme nebo jemně pokrájíme Hermelín, který pro lepší manipulaci můžeme dát ztuhnout do mrazáku (nebo použijeme mokrý nůž).

  2. Přidáme smetanu, vejce, osolíme a dobře promícháme. Pak přisypeme strouhanku z jednoho staršího, ne tvrdého rohlíku, kterou nastrouháme nebo rozmixujeme a ten, kdo má rád bylinky, přidá i nasekanou plocholistou petrželku. Opět promícháme.

  3. Mokrýma rukama uděláme 12-14 stejně velkých placiček, které obalíme ve strouhance a v rozpálené nepřilnavé pánvi s olejem smažíme z obou stran dozlatova. Placičky děláme více zploštělé, při smažení se "zvednou".
    Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Poznámka

Do mleté směsi nedáváme cibuli ani česnek, měly by být s příjemně jemnou, smetanovo-sýrovou chutí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 756 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hermelínové karbanátky s mletým masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hermelín s mletým masem hermelínové karbanátky hermelin smaženy v mletym masem hermelín obalený mletým masem karbanátky recept karbanátky s hermelínem kabenatky karbanátky s mletým.masem a hermelínem recept na obalený hermelín mletým masem kabenatky z rohliku kabenatky s mletym masem karbenátky s hermelínem hermelínové brambory s mletým masem karbenátky s hermelínem

Zapomněl/a jsem heslo