Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Porce: 4 - 5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie864 kJ /
207 kcal
Bílkoviny12,21 g
Tuky8,09 g
Vláknina9,54 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy19,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu důkladně očistíme a dobře osolíme na povrchu i uvnitř. Takto připravenou ji necháme přes noc odležet. Krok 2: Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky a necháme nasucho opéct dozlatova v troubě nebo na pánvi. Po zchladnutí nasypeme do mísy, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Krok 3: K nasáklým rohlíkům přidáme rozšlehané vejce, hrubě nastrouhanou cuketu a nasekaný česnek, drobně pokrájenou papriku a cibulky i s částí zelené natě, osolíme, ochutíme kořením dle chuti a promícháme. Krok 4: Kachnu před plněním vyndáme alespoň o hodinu až dvě dříve z chladničky. Připravenou nádivkou kachnu naplníme, otvor kachny zpevníme nití nebo jehlicemi a položíme do pekáče na silnější plátky pokrájené větší cibule, která zabrání přilepení kůže ke dnu. Je také možné dát kachnu na mřížku vytvořenou ze špejlí. Krok 5: Kachnu podlijeme troškou vody, pokmínujeme dle chuti a zaklopíme. Vložíme do předehřáté trouby na 160-170 stupňů a pečeme cca 2 - 2,5 hodiny. Poté odklopíme, kachnu obrátíme a za občasného podlití dál pečeme zakrytou zhruba další hodinu. Po hodince odklopíme a za občasného podlití a přelití výpekem dopékáme dozlatova, dle potřeby můžeme kachnu ještě otočit. Krok 6: Hotovou kachnu vyndáme a necháme na kamnech cca 5 minut odpočinout, pak porcujeme a podáváme. Krok 7: Podáváme s knedlíkem dle chuti, s červeným nebo bílým dušeným zelím, případně s dušenou sladkokyselou červenou řepou, to už záleží na chuti každého.

Zveřejněno 24. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1OKP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1OKP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
mřížka pod kachnu, pecena kachna s e zeleninovou nadivkkou, husa se zeleninovou nádivkou recept

Suroviny:
kachna, houska, vejce, cuketa, sůl, pepř mletý, květ muškátový, cuketa, paprika čerstvá červená, česnek, cibulka jarní, cibule, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu