Kremeš z Alberta
Dezert, který většině z nás připomene dětství – to je kremeš, který je spojený se zeměmi bývalého Rakousko-Uherska. Plátky listového těsta, plněné výborným žloutkovým krémem a domácí šlehačkou, potěší každého mlsouna.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30×40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 611 kJ / 6 838 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,65 g |
| Tuky | 510,10 g |
| Vláknina | 5,00 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 978 mg |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 481,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Listové těsto rozválíme na dva pláty o velikosti plechu. Jeden plát upečeme vcelku a druhý před pečením přímo na plechu rozkrájíme na čtverce o velikosti 6x6 cm. Tento krok nám usnadní krájení řezu. Pláty pečeme asi 10–15 minut při 200 °C.
Krok 2: Pudink, cukr a žloutky rozmícháme v mléce a svaříme na hustý krém.
Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do horkého pudinku. Přikryjeme fólií a necháme zchladnout v lednici.
Krok 4: Plech vyložíme alobalem.
Krok 5: Máslo utřeme do pěny a po lžících přidáváme chladný pudink, dobře zašleháme.
Krok 6: Smetanu vyšleháme s cukrem (případně ztužovačem) a semínky z vanilkového lusku do tuha.
Krok 7: Na plech vložíme první plát. Rozetřeme na něj pudinkový krém, poté šlehačku a přikryjeme čtverci z druhého plátu.
Krok 8: Necháme odležet alespoň 3 hodiny v chladu, poprášíme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.
Zveřejněno 11. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kremeš z Alberta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zMj
Moje poznámka
Kremeš z Alberta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zMj
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 8 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 2 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 4 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 4 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 5 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 5 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 6 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 7 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 7 hodinami
Tématické fráze:
kremeš řezy,
albert,
kremeš,
recepty z časopisu albert,
časopis albert,
casopis albert v kuchyni,
recepty albert,
albert recepty,
časopis albert recepty,
kremeše,
kremes recept,
recept na kremeše,
recept kremeš,
albert casopis,
albert v kuchyni,
pudinkový krémeš,
recepty z alberta,
kremese z listoveho testa,
kremeš řezy z listového těsta,
časopis albert v kuchyni recepty
Suroviny:
těsto listové,
mléko,
pudinkový prášek,
cukr,
bílek,
máslo,
smetana ke šlehání,
cukr,
lusk vanilkový
Komentáře (17)
Je to rychlé a dobré.