Suroviny pro 1
1-10
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 936 kJ / 2 853 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,42 g |
| Tuky | 114,74 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 465 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 390,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo a cukr utřít do hladka.
Krok 2: Přidat žloutky a utřít do pěny, až směs zesvětlá a dělá bubliny. Elektrický šlehač to zvládne asi za 15 minut.
Krok 3: Z bílků a špetky soli ušlehat tuhý sníh.
Krok 4: Do žloutkové směsi přidat po částech mouku s kypřicím práškem a sníh, lehce zapracovat obracením stěrkou a netřít.
Krok 5: Těsto dát na pekáček, třešně do něj zlehka vtlačit, péci na 180 stupňů asi 40 minut. Krájet až za studena.
Zveřejněno 18. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina X
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wDGr
Moje poznámka
Bublanina X
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wDGr
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 1 hodinou
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 10 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 10 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 10 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Tématické fráze:
univerzální bublanina,
jak utrit zloutky do peny
Suroviny:
máslo,
cukr,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
třešně
Komentáře (1)