

Provensálské krůtí maso
Suroviny 3 porce
- jakékoliv krůtí maso (měla jsem stehno)
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- provensálské koření
- koření na pečené kuře
- 1 lžíce Solamylu
- sůl
- trochu másla na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
Pekáček si vymažeme máslem, maso osolíme, posypeme ze všech stran kořením na pečené kuře a nakonec provensálským kořením a to dost, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme, dáme péct do vyhřáté trouby. Po půl hodině pečení přisypeme kolem masa cibuli na proužky, česnek na plátky, je-li třeba přilijeme vodu, abychom měli dost šťávy. Ke konci pečení si v malém množství vody rozpustíme solamyl, přilijeme do pekáčku, promícháme a necháme ještě 15 minut péct.
Poznámka od kuchařky
Prostě krůtí pokaždé jinak a tak jsem opět improvizovala. Dávala jsem jako přílohu rýži a bylo to víc než dobré. Ani jsem netušila, jak se provensálské koření snoubí s tím krůtím masem!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Provensálské krůtí maso
-
Já jsem teprve vlezla na emaily, tak vám všem děkuji a budu otírat talíře, aby se neregistrovaní nepohoršovali
a taky bych vůbec nevěděla, že to někomu vadí, já spíš koukám na obsah a recept, nádobí si všimnu, když je něčím vyjímečné a líbí se mi a to většinou napíšu.
-
+1
-
Milado piš si co chceš.
Tvoje věc.
Samozřejmě nemusíš jen chválit. Jen já bych to řešila trochu jinak
Proto bez komentáře
A pokud mi chceš ještě něco sdělit, zaregistruj se a pošli mi SZ. Pod receptem nemíním řešit špinavé talíře.
-
Miszo,co jsem napsala tak hrozneho?
Recept jsem pochválila a pak jen upozornila na příště lehce odstranitelnou chybu...to se tady nesmí? Smím jen chválit?
-
Jani, líbí se mi tvé experimenty
. Mne můza tak často neoslovuje, tak musím brát inspiraci z časopisů
.
-
Bibi, jaké používáš provensálské? Mně nikdy žádná ze směsí, co jsem koupila, nechutnala, až jsem u kamarádky náhodou objevila "Provensálské bylinky" v mlýnku od Kotányi a ty mi vyhovují...
Jinak recept super, určitě někdy zkusím. + -
Milado bez komentáře.
Bibinkomi se to líbí a vyzkouším to.
Maso, rýži, omáčku máme moc rádi.
Ale vyzkouším to s kuřecím.
-
Bibi
+bod
-
Hezký recept. Škoda jen,že jste před focenim neotřela talíř,kazí to dojem z jinak určitě dobrého jídla.
Tuhle estetickou chybku míváte na fotkách často,škoda.