Provensálské krůtí maso

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 60-80 minut 3 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

jakékoliv krůtí maso (měla jsem stehno)
1 větší cibule
5 stroužků česneku
provensálské koření
koření na pečené kuře
1 lžíce Solamylu
sůl
trochu másla na vymazání pekáčku
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček si vymažeme máslem, maso osolíme, posypeme ze všech stran kořením na pečené kuře a nakonec provensálským kořením a to dost, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme, dáme péct do vyhřáté trouby. Po půl hodině pečení přisypeme kolem masa cibuli na proužky, česnek na plátky, je-li třeba přilijeme vodu, abychom měli dost šťávy. Ke konci pečení si v malém množství vody rozpustíme solamyl, přilijeme do pekáčku, promícháme a necháme ještě 15 minut péct.

Poznámka

Prostě krůtí pokaždé jinak a tak jsem opět improvizovala. Dávala jsem jako přílohu rýži a bylo to víc než dobré. Ani jsem netušila, jak se provensálské koření snoubí s tím krůtím masem!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Provensálské krůtí maso

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Já jsem teprve vlezla na emaily, tak vám všem děkuji a budu otírat talíře, aby se neregistrovaní nepohoršovali:-D a taky bych vůbec nevěděla, že to někomu vadí, já spíš koukám na obsah a recept, nádobí si všimnu, když je něčím vyjímečné a líbí se mi a to většinou napíšu.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • misza misza

    Milado piš si co chceš.:-) Tvoje věc. ;-) Samozřejmě nemusíš jen chválit. Jen já bych to řešila trochu jinak:-/ Proto bez komentáře;-);-) A pokud mi chceš ještě něco sdělit, zaregistruj se a pošli mi SZ. Pod receptem nemíním řešit špinavé talíře.:-)

    Odpovědět

  • Milada Milada(neregistrovaná)

    Miszo,co jsem napsala tak hrozneho?:-/Recept jsem pochválila a pak jen upozornila na příště lehce odstranitelnou chybu...to se tady nesmí? Smím jen chválit?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jani, líbí se mi tvé experimenty;-). Mne můza tak často neoslovuje, tak musím brát inspiraci z časopisů:-D.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Bibi, jaké používáš provensálské? Mně nikdy žádná ze směsí, co jsem koupila, nechutnala, až jsem u kamarádky náhodou objevila "Provensálské bylinky" v mlýnku od Kotányi a ty mi vyhovují...
    Jinak recept super, určitě někdy zkusím. +:yes:

    Odpovědět

  • misza misza

    Milado bez komentáře.:-(:no:
    Bibinko :-) mi se to líbí a vyzkouším to.:-p Maso, rýži, omáčku máme moc rádi.:yes: Ale vyzkouším to s kuřecím.;-)

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Bibi:yes::yes:+bod:-)

    Odpovědět

  • Milada Milada(neregistrovaná)

    Hezký recept. Škoda jen,že jste před focenim neotřela talíř,kazí to dojem z jinak určitě dobrého jídla.
    Tuhle estetickou chybku míváte na fotkách často,škoda.

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí maso koření na krůtí maso krůtí maso recepty maso na provensalskem koreni jaké koření na krůtí maso krútí maso recept provensálské koření kruti prsa po provensalsku pečená krůtí stehna po provensálsku krůtí plátek po provensálsku koreni na kruti maso recepty provensálská pečeně pečená krůta recept top recepty krůtí maso jaké koření na krůtu krůtí stehna po provensálsku krutí prso provensálské koření provencálské koření na kuřecí maso krůta na provensálském koření provensálské koření kruta

Zapomněl/a jsem heslo