Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový nákyp po X té

Cuketový nákyp je lehký a nadýchaný pokrm, ideální pro letní dny. Spojuje jemnou chuť zeleninu, sýru a koření. Můžete si ho vychutnat jako hlavní chod nebo lehkou večeři. Přidat do něj můžete i to co máte zrovna po ruce.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Severinka Severinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

Pekáček 30x20 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 592 kJ /
1 097 kcal
Bílkoviny73,16 g
Tuky46,22 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 2,26 g
Sůl5,90 g
Sacharidy95,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C. Krok 2: Vymažeme zapékací misku máslem. Krok 3: Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo a necháme vypotit. Potom vymačkáme vodu. Krok 4: Maso pokrájíme na drobnější kousky, sýr nastrouháme, česnek utřeme se solí, mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a kořením. Krok 5: Všechny suroviny společně dobře promícháme. Krok 6: Do vymazaného pekáčku nalijeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut na 200 °C dokřupava.

TIP: Cuketové nákypy - jednoduchý návod

Zveřejněno 14. 7. 2011

Poznámka autorky Severinka

Sýr můžete použít i Nivu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový nákyp po X té

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAqM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový nákyp po X té

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAqM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Miru, parádní fotečky yes::yes:;-)

1974andrea:andreo, díky moc, zase jsem o něco chytřejší;-);-)

Severinka:Zkus znovu "Přidat fotku" a tam si zadáš,která fotka má být ta hlavní;-)

Tak jsem konečně přidala ty fotky, já myslela že to bude jako ve fotoalbech, co dám jako první že bude poslední a ono je to naopak:-O:-O Tak, že finální výrobek je až na konci:-O:-O:-O Jo a místo mletýho kuřecího masa jsem dala bílou krůtí klobásu(vytlačila ze střívka), bylo to moc dobré:-p:-p

:-*Hmm;-)tak to tada neznám:-Oje to ostuda:-8ale receptík se mi velice líbí:-p+5:yes:

Urobila som ho na večeru, miesto udeného mäsa som dala 0,5 kg mletého bravčového stehna, pridala ešte trochu libečku, piekla som zo začiatku zakryté alobalom, neskôr odokryté. Bolo to vynikajúce jedlo, manžel povedal, že lepšie ako hocijaká fašírka. Jedli sme nákyp len s uhorkami v bielom jogurte. Veľmi ľahká a osviežujúca večera! Určite zopakujem.

tejaja:Tak děkuji moc za upřesnění,myslím,že jsem to také někde viděla,ale myslela jsem,že to je pouze barevná mutace cukety. Díky Terezko.:-K

1974andrea: Andrejka, tekvica = tykev. Ale nie tá žltá dyňa. Klasická tekvica, aká sa u nás pestovala a predávala už dávno, keď neboli cukety. Má dlhý tvar ako cukjeta, ale je bledej farby a dužina je biela. Preto ti ten prívarok nepripadal ako z dyne.
Pre ilustráciu ti prikladám fotky ( sú pri plnenej tekvici, pozri odkaz nižšie ), sú to sáčky so semenami. Keď budem mať svoju, tak ju sfotím aj na reze. Zatiaľ sú tekvice ešte malé.
http://www.toprecepty.cz/recept/2232-plnena-tykev/
Robím z nich od kompótu, cez polievky, prívarok, zapekané, plnené ...všetko. Nie všade sa hodí cuketa, práve preto, že má veľa vody.

chocolate:Myslíš taková ta klasická žlutá dýně? Já jsem koukala i na ten tekvicový prívarok, a nepřišlo mi,že by to bylo právě žluté jako z dýně. Proto se ptám;-)

1974andrea:tykev=dýně

tejaja:Terezko,co je to ta tekvica? Pořád o ní básníš a já stále nevím,zda je to dýně nebo co.:-?

Tento recept znám jako tzv. cukeťák, je to opravdu výborné.Zrovna tu cuketu mám, takže díky za inspiraci;-).

Cuketa 100x jinak je super. Kdysi jsme tu surovinu-aspoň já teda, vůbec neznali a přitom se z ní dá tak dobře experimentovat;-):yes:

tejaja: teri slovo smlsali není ten správný výraz, volila bych poněkud výstižnější, ale hrubší sloveso vyjadřující že jsme to s .......:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
cuketový nákyp, žlutá cuketa recepty, cuketový prívarok, nákyp z patizonu, nákyp z cukety, cuketový nákyp recept, výrobky z cukety, cukeťák, recepty z dýně, tykev recepty nakyp, cuketový nákyp s uzeným masem, recepty ze žluté cukety, žlutá cuketa recept, žluty patison recept, plněnej bůček, cuḳínový nákyp, patizon nákyp, cukety a recepty z nich, ty z recepty z cukety, tvary cuket

Suroviny:
cuketa, maso uzené, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, vejce, sýr tvrdý, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, mléko, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu