Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 587 kJ / 618 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,31 g |
| Tuky | 9,90 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 380 mg |
| Sůl | 0,86 g |
| Sacharidy | 91,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Šmakouna nastrouháme na jemno a přidáme k bramborám spolu s ostatními surovinami (kromě oleje a strouhanky).
Krok 2: Promícháme a ze vzniklé hmoty tvoříme krokety velikosti větších vlašských ořechů, které pak upravíme do tvaru válečků.
Krok 3: Obalíme ve strouhance a na středním plameni pozvolna osmažíme na oleji.
Krok 4: Podáváme teplé i studené, jako přílohu - nebo jen tak k vínu či pivu.
Zveřejněno 18. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové krokety s vůní Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxYl
Moje poznámka
Bramborové krokety s vůní Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxYl
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 2 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 8 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 11 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 19 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 24 minutami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 27 minutami
Pórková polévka
Kajkajak před 32 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Massa před 49 minutami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Limek před 1 hodinou
Koláč z tvarohu s jablky
Cinderka před 2 hodinami
Cookies s čokoládou
Tulenice před 2 hodinami
Křehoučké jogurtové řízky
vjeuka před 3 hodinami
Pečené morkové kosti na česnekové topince
Lida.Rose před 3 hodinami
Cibulová polévka
ekika před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty z vařených brambor ve slupce,
krokety se šmakounem,
bramborove krokety
Suroviny:
brambory,
šmakoun,
vejce,
mléko,
mouka polohrubá,
koření provensálské,
česnek sušený,
strouhanka,
olej,
sůl
Komentáře (3)