Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 925 kJ / 8 825 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,23 g |
Tuky | 417,05 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 1 131,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Taky i tento zákusek sem pekla pro mého bratra na rodinnou oslavu. Zítra se bude ochutnávat.
Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli, vajcia. Do rajnice som dala roztopit med, maslo a práškový cukor nad parou. Keď sa všetko roztopilo, pridala som smotanu a zmiešala a tiež sódu a prášok do pečiva , Túto hmotu som postupne prilieva k múke a zamiešavala vareškou. Napokon som všetko spolu zmiešala a vypracovala poriadne cesto. Rozvážila som ho na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na pol hodinu. Krok 2: Zatiaľ som si pripravila krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila som hustú kašu. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som do neho po lyžici vychladnutý puding a napokon spolu všetko vyšľahala. Pridala som likér zo žltého melónu a krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky. Krok 3: Odpočinuté cesto som vyvaľkala priamo na papieri na pečenie a ukladala som všetky na seba. Rúru som nechala vyhriať na 180 st.C a piekol sa každý plát 6 min., treba dávať pozor, aby sa nepiekol dlhšie, lebo by sa lámal. Upečené pláty som ukladala na seba aj s papierom a nechala som ich chladiť na mriežke. Krok 4: Zostavila som koláč. Na spodok som dala prvý plát, natrela som ho marhuľovým lekvárom, natrela som ho polovicou krému a položila som druhý plát. Drienkový lekvár som dala do rajnice, vo vode som vymiešala jahodový puding a zahustila som lekvár, ešte horúcim lekvárom som poliala druhý plát cesta a položila ihneď tretí plát cesta. Tretí plát som natrela horúcim marhuľovým lekvárom a natrela naň druhú polovicu krému a zakryla posledným štvrtým plátom. Koláč som zaťažila 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť opäť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Na pracovnú dosku som preosiala múku, pridala som štipku soli, vajcia. Do rajnice som dala roztopit med, maslo a práškový cukor nad parou. Keď sa všetko roztopilo, pridala som smotanu a zmiešala a tiež sódu a prášok do pečiva , Túto hmotu som postupne prilieva k múke a zamiešavala vareškou. Napokon som všetko spolu zmiešala a vypracovala poriadne cesto. Rozvážila som ho na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na pol hodinu. Krok 2: Zatiaľ som si pripravila krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila som hustú kašu. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala som do neho po lyžici vychladnutý puding a napokon spolu všetko vyšľahala. Pridala som likér zo žltého melónu a krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky. Krok 3: Odpočinuté cesto som vyvaľkala priamo na papieri na pečenie a ukladala som všetky na seba. Rúru som nechala vyhriať na 180 st.C a piekol sa každý plát 6 min., treba dávať pozor, aby sa nepiekol dlhšie, lebo by sa lámal. Upečené pláty som ukladala na seba aj s papierom a nechala som ich chladiť na mriežke. Krok 4: Zostavila som koláč. Na spodok som dala prvý plát, natrela som ho marhuľovým lekvárom, natrela som ho polovicou krému a položila som druhý plát. Drienkový lekvár som dala do rajnice, vo vode som vymiešala jahodový puding a zahustila som lekvár, ešte horúcim lekvárom som poliala druhý plát cesta a položila ihneď tretí plát cesta. Tretí plát som natrela horúcim marhuľovým lekvárom a natrela naň druhú polovicu krému a zakryla posledným štvrtým plátom. Koláč som zaťažila 4 kg cukru a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť opäť do chladničky. Krájala som ho horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Zveřejněno 28. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové řezy s dřínkovým džemem a likérem ze žlutého melounu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B0Oo
Moje poznámka
Medové řezy s dřínkovým džemem a likérem ze žlutého melounu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B0Oo
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 7 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 58 minutami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 48 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 58 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 2 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
drienkový liker,
černá ředkev recepty,
medove rezy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
smetana,
vejce,
med,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
mléko,
zlatý klas,
cukr moučkový,
máslo,
meloun žlutý,
džem,
džem meruňkový,
pudink jahodový,
voda,
čokoláda,
olej,
máslo
Komentáře (1)